Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ma ktoś może jakąś wiedzę czy od m365 będą pasowały amortyzatory do mi scooter 3? Lub ewentualnie jakie będą pasować?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chcę zaczynać nowego tematu więc się podepnę. Założyłem zawieszenie na przód (Monorim Ver. 4) i tył (Esparts), chciałbym z czasem wymienić sam amortyzator na tyle i może przodzie Ile powinien miec lbs, bo widzę różne. Ważę ok.78 kg plus plecak. I czy takie będą ok? 8d3f15cab4d5c21ee79e72212b7d997f.jpg6df6d13addd0755080e59c3db5e8ff63.jpg

Opublikowano

musisz wziąć pod uwagę przede wszystkim rozstaw tulei montażowych przy maksymalnym górnym położeniu. Zbyt długi dumper po prostu się nie zmieści, lub już wstępnie będzie stłumiony bez obciążenia co nie jest dobrym rozwiązaniem, bo może prowadzić do nadmiernych naprężeń i uszkodzenia konstrukcji

Opublikowano

Ok, tam podobno 15 cm pasuje i jak mierzyłem to by się zgadzało. Z tym że te 15 centymetrowe mają 750 lbs lub 1000 lbs do wyboru. To jest twardość? To chyba wolałbym twardsze, ponieważ w monorium na przodzie ta bardziej miękka sprężyna za lekko chodziła i rama dobijała mi do blotnika

Opublikowano

Kup pneumatyczny EXA form i napompujesz jak ci będzie pasowało.

Ja mam zawieszenie monorim przód/ tył.

Przód 165 bo mniejszy będzie miał zasłanięty zaworek do pompki i można mieć problem z pompowaniem a tył 125.