przemo3679 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Cześć, Po niemal roku użytkowania mojej Mi 11 spotkała mnie przykra niespodzianka. Otóż aparat główny nie ostrzy w dal. Zazwyczaj robię fotki w pracy i raczej rzeczy z bliska więc ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, natomiast może być to skorelowanie z updatem z MIUI12.5 stable do MIUI13 stable przez fastboot. Niestety Ciężko mi jest to stwierdzić. Aparat nie ostrzy nie tylko na AF, ale nawet kiedy ręcznie w trybie pro wymuszę focus na maxa w dal. Jakby trochę braknie suwaka. Dla mnie właśnie aparat w Mi 11 był game changerem, fotki zawsze wychodziły niezruszone i ostre jak żyleta. Teraz zdecydowanie lepsze fotki robi aparat szerokokątny . Podrzucam foto robione z tego samego miejsca obiektywem głównym i szerokim pomniejszone i linki do surówek na gdrive. https://drive.google.com/file/d/1ODu4rnctNT9rzXq9TsNQH5miwDynzC5n/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1e8jwMZcbK5PE3yiA51L_c7-3vVWzdUrp/view?usp=sharing Spotkał może się już ktoś z takim problemem i coś doradzi?
ThreeDog Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Jedna fotka robiona w normalnym trybie, druga w 108... Zrób dwa takie same, kliknij raz w dal, raz blisko. Pokaż wyniki. Sprawdź te 108 z bliska np. robiąc zdjęcie śrubki i z tej samej pozycji kliknij w dal. Dwa, wyczyść dane aplikacji Aparat. Trzy, przeinstaluj system bo może się coś nie wgrało. Aparat w MIUI potrzebuje sporo plików by działał dobrze.
Bico Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 11 godzin temu, przemo3679 napisał: Cześć, Po niemal roku użytkowania mojej Mi 11 spotkała mnie przykra niespodzianka. Otóż aparat główny nie ostrzy w dal. Zazwyczaj robię fotki w pracy i raczej rzeczy z bliska więc ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, natomiast może być to skorelowanie z updatem z MIUI12.5 stable do MIUI13 stable przez fastboot. Niestety Ciężko mi jest to stwierdzić. Aparat nie ostrzy nie tylko na AF, ale nawet kiedy ręcznie w trybie pro wymuszę focus na maxa w dal. Jakby trochę braknie suwaka. Dla mnie właśnie aparat w Mi 11 był game changerem, fotki zawsze wychodziły niezruszone i ostre jak żyleta. Teraz zdecydowanie lepsze fotki robi aparat szerokokątny . Podrzucam foto robione z tego samego miejsca obiektywem głównym i szerokim pomniejszone i linki do surówek na gdrive. https://drive.google.com/file/d/1ODu4rnctNT9rzXq9TsNQH5miwDynzC5n/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1e8jwMZcbK5PE3yiA51L_c7-3vVWzdUrp/view?usp=sharing Spotkał może się już ktoś z takim problemem i coś doradzi? Miałem jakiś czas temu taką samą sytuację, skończyło się na tym że odesłałem na gwarancje i przysłali mi nowy telefon.
przemo3679 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 11:22, Bico napisał: Miałem jakiś czas temu taką samą sytuację, skończyło się na tym że odesłałem na gwarancje i przysłali mi nowy telefon. A gdzie go odsyłałeś? I w jakim stanie był twój telefon? Niestety jakiś czas temu poszedł mi "pajączek" na tylnim szkle. Bardzo delikatny i nie od upadku, więc do awarii się raczej nie przyczynił.
Bico Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, przemo3679 napisał: A gdzie go odsyłałeś? I w jakim stanie był twój telefon? Niestety jakiś czas temu poszedł mi "pajączek" na tylnim szkle. Bardzo delikatny i nie od upadku, więc do awarii się raczej nie przyczynił. Do ccs, wymagają stanu idealnego inaczej nie naprawią i nie postawią diagnozy, wymienią ci tylne plecki ale na twój koszt i dopiero potem ewentualna naprawa
Darron93 Opublikowano 15 Lipca 2022 Opublikowano 15 Lipca 2022 Siema mam ten sam problem z ostrością, mam wrażenie że po aktualizacji do miui 13, chociaż nie jestem w 100 procent pewien. Ktoś poradził sobie z tematem? Gdzieś czytałem o wcześniejszej wersji aplikacji aparatu, ale nie wiem gdzie ją znaleźć i jak zainstalować. Szczerze boje się trochę wysyłać na gwarancje do ccs bo słyszałem wiele negatywnych opinii na temat ich napraw 😛 Pozdrawiam
przemo3679 Opublikowano 20 Lipca 2022 Autor Opublikowano 20 Lipca 2022 Problemem był u mnie wadliwy aparat. Wysłałem na gwarę i wymienili na nowy. Btw: Odradzam serwis CSE z całych sił. Mają tam niezły cyrk. Za to jak najbardziej polecam CCS.
Adam Błażejewski Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi