przemo3679 Posted April 22, 2022 Share Posted April 22, 2022 Cześć, Po niemal roku użytkowania mojej Mi 11 spotkała mnie przykra niespodzianka. Otóż aparat główny nie ostrzy w dal. Zazwyczaj robię fotki w pracy i raczej rzeczy z bliska więc ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, natomiast może być to skorelowanie z updatem z MIUI12.5 stable do MIUI13 stable przez fastboot. Niestety Ciężko mi jest to stwierdzić. Aparat nie ostrzy nie tylko na AF, ale nawet kiedy ręcznie w trybie pro wymuszę focus na maxa w dal. Jakby trochę braknie suwaka. Dla mnie właśnie aparat w Mi 11 był game changerem, fotki zawsze wychodziły niezruszone i ostre jak żyleta. Teraz zdecydowanie lepsze fotki robi aparat szerokokątny . Podrzucam foto robione z tego samego miejsca obiektywem głównym i szerokim pomniejszone i linki do surówek na gdrive. https://drive.google.com/file/d/1ODu4rnctNT9rzXq9TsNQH5miwDynzC5n/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1e8jwMZcbK5PE3yiA51L_c7-3vVWzdUrp/view?usp=sharing Spotkał może się już ktoś z takim problemem i coś doradzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThreeDog Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 Jedna fotka robiona w normalnym trybie, druga w 108... Zrób dwa takie same, kliknij raz w dal, raz blisko. Pokaż wyniki. Sprawdź te 108 z bliska np. robiąc zdjęcie śrubki i z tej samej pozycji kliknij w dal. Dwa, wyczyść dane aplikacji Aparat. Trzy, przeinstaluj system bo może się coś nie wgrało. Aparat w MIUI potrzebuje sporo plików by działał dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 11 godzin temu, przemo3679 napisał: Cześć, Po niemal roku użytkowania mojej Mi 11 spotkała mnie przykra niespodzianka. Otóż aparat główny nie ostrzy w dal. Zazwyczaj robię fotki w pracy i raczej rzeczy z bliska więc ciężko mi stwierdzić kiedy problem zaczął występować, natomiast może być to skorelowanie z updatem z MIUI12.5 stable do MIUI13 stable przez fastboot. Niestety Ciężko mi jest to stwierdzić. Aparat nie ostrzy nie tylko na AF, ale nawet kiedy ręcznie w trybie pro wymuszę focus na maxa w dal. Jakby trochę braknie suwaka. Dla mnie właśnie aparat w Mi 11 był game changerem, fotki zawsze wychodziły niezruszone i ostre jak żyleta. Teraz zdecydowanie lepsze fotki robi aparat szerokokątny . Podrzucam foto robione z tego samego miejsca obiektywem głównym i szerokim pomniejszone i linki do surówek na gdrive. https://drive.google.com/file/d/1ODu4rnctNT9rzXq9TsNQH5miwDynzC5n/view?usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1e8jwMZcbK5PE3yiA51L_c7-3vVWzdUrp/view?usp=sharing Spotkał może się już ktoś z takim problemem i coś doradzi? Miałem jakiś czas temu taką samą sytuację, skończyło się na tym że odesłałem na gwarancje i przysłali mi nowy telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo3679 Posted April 24, 2022 Author Share Posted April 24, 2022 W dniu 23.04.2022 o 11:22, Bico napisał: Miałem jakiś czas temu taką samą sytuację, skończyło się na tym że odesłałem na gwarancje i przysłali mi nowy telefon. A gdzie go odsyłałeś? I w jakim stanie był twój telefon? Niestety jakiś czas temu poszedł mi "pajączek" na tylnim szkle. Bardzo delikatny i nie od upadku, więc do awarii się raczej nie przyczynił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted April 24, 2022 Share Posted April 24, 2022 1 godzinę temu, przemo3679 napisał: A gdzie go odsyłałeś? I w jakim stanie był twój telefon? Niestety jakiś czas temu poszedł mi "pajączek" na tylnim szkle. Bardzo delikatny i nie od upadku, więc do awarii się raczej nie przyczynił. Do ccs, wymagają stanu idealnego inaczej nie naprawią i nie postawią diagnozy, wymienią ci tylne plecki ale na twój koszt i dopiero potem ewentualna naprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darron93 Posted July 15, 2022 Share Posted July 15, 2022 Siema mam ten sam problem z ostrością, mam wrażenie że po aktualizacji do miui 13, chociaż nie jestem w 100 procent pewien. Ktoś poradził sobie z tematem? Gdzieś czytałem o wcześniejszej wersji aplikacji aparatu, ale nie wiem gdzie ją znaleźć i jak zainstalować. Szczerze boje się trochę wysyłać na gwarancje do ccs bo słyszałem wiele negatywnych opinii na temat ich napraw 😛 Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo3679 Posted July 20, 2022 Author Share Posted July 20, 2022 Problemem był u mnie wadliwy aparat. Wysłałem na gwarę i wymienili na nowy. Btw: Odradzam serwis CSE z całych sił. Mają tam niezły cyrk. Za to jak najbardziej polecam CCS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 20, 2022 Share Posted July 20, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts