olafejs Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Witam, jestem waszym nowym forumowiczem, ale chciałbym podzielić się z wami kluczowymi informacjami apropo rozróżniania oryginalnych produktów. Chcąc sobie kupic opaskę zacząłem od allegro.pl, ale zmarnowałem tylko 2h życia ponieważ tylko 2 osoby z 23 pytanych miały oryginały !!!! Po czym wnoszę że reszta to nie oryginały ? Po kontakcie z Xiaomi [email protected] dostałem takie to odpowiedzi Thank you for your support and attention towards Xiaomi. Please kindly note that the Mi Band is CE certified, oraz Please kindly note that if you bought from our official store in Europe www.mi.com/en/store, we could guarantee that the product you bought is original. Please kindly note that there is scratch code on the original box, you could scratch the label and get this 20-digital verification code, like this: And then please check authenticity with it on below website: http://www.mi.com/verify/. Nie ma wyjątków od tej reguły Jeśli nie ma jednego i drugiego to nie jest to oficjalny produkt od XIAOMI i tyle w temacie Edytowane 10 Lipca 2015 przez olafejs
olafejs Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 Może Captain Obvious, ale sprzedający nawet z tego forum tego nie wiedzą i sprzedają bez tego niestety twierdząc że to oryginały;/
squirrelkuss Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 A pomyślales o tym że sprzęt nie przeznaczony na Europę nie musi mieć znaczka CE?
ZduneX25 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Ten ich oficjalny sklep z akcesoriami jest swieży, a opaski na allegro mają po klika miesięcy pewnie
Smile Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Panowie w takim razie rozumiem,że produkt z tej aukcji na GearBest , mimo pozytywnych opinii to fake, bo nie ma owej zdrapki. Oglądałem filmiki z opniami i nigdzie na opakowaniu ich nie ma . Niektórzy z tego forum mówili mi że to oryginał, ale już nie wiem co mam myśleć bo zdrapki z kodem nie widać LINK DO AUKCJI http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_126026.html ???
squirrelkuss Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Ja rozumiem że chcesz kupić najtaniej ale przestańcie wdawać się w jakieś dziwne polemiki że jak nie ma zdrapki to na pewno podróbka... Z posta kolegi olafejs wyciągnąłem całkiem inny wniosek niż on napisał na końcu posta (o ile zacytował całą korespondencję) i właśnie to wprowadza w błąd. Dostał odpowiedź że kupując na oficjalnej stronce dostanie produkt oryginalny (wow...) i że na opakowaniu (w moim rozumieniu) z TEJ konkretnej dystrybucji na Europę jest znaczek CE i zdrapka co wcale nie oznacza że opaski bez znaczka CE nie są oryginalne. Co do zdrapki to nie jestem pewien czy były od początku- od pierwszego wypustu ale raczej wątpię bo xiaomi pewnie to wprowadziło jak zobaczyli falę podróbek. Z tym przypadku niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. Jeśli masz wątpliwości to dołóż parę $ i kup na xiaomiforsale.com bo wtedy na pewno będziesz miał oryginał.
Smile Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zaryzykuje i kupię na tej stornce wydaje mi się , że opinie aż tak by nie kłamały. Dzięki za pomoc.
olafejs Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, dotarła do mnie opaska z Accessories4You.pl potwierdzam że ten sklep ma oryginalne opaski, niestety jest to dystrybucja Chińska wiec bez CE + zdrapki nie sprawdzimy czy to oryginał dopóki nie podłączymy się z MyFit, dystrybucja EU ma CE + zdrapkę + instrukcję z opisem pudełka w normalnym języku, zdrapka jest dla nas najpewniejszym wyznacznikiem oryginalności, mało tego na stronie pokazuje również ilość sprawdzeń danego numeru, wiec jeśli opaska jest nowa i oryginalna to po naszym sprawdzeniu powinien widnieć napis "1",
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Piszesz coś o czym można przeczytać w temacie "jak rozpoznać oryginalne urządzenia"... Nic nowego
Rekomendowane odpowiedzi