Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku dni mam problem z włączeniem wifi. Po włączeniu nie wyszukuje żadnej sieci i po chwili w ogóle się wyłącza.

Czasem po restarcie telefonu wifi uruchomi się automatycznie i połączy z zapisana siecią, ale jeśli szybko go nie wyłączę to telefon uruchomi się ponownie. I tak w kółko.

Robiłem restart wifi i Bluetooth, ale nic to nie dało.

Tel Mi11

• Adam Błażejewski zmienił(a) tytuł na Wifi przestało działać.
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 2.04.2022 o 23:58, Mozi1922 napisał:

Od kilku dni mam problem z włączeniem wifi. Po włączeniu nie wyszukuje żadnej sieci i po chwili w ogóle się wyłącza.

Czasem po restarcie telefonu wifi uruchomi się automatycznie i połączy z zapisana siecią, ale jeśli szybko go nie wyłączę to telefon uruchomi się ponownie. I tak w kółko.

Robiłem restart wifi i Bluetooth, ale nic to nie dało.

Tel Mi11

Udało się rozwiązać problem, widzę ze podobny do mojego. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam się pod pytanie - W Xiaomi Mi 11 Ultra mam ten sam problem.

Zawsze po restarcie telefonu, WiFi działa przez jakiś czas, a potem nagle przestaje działać.

Po awarii WiFi znika informacja na temat adresu MAC urządzenia.

Czy muszę wysłać telefon do serwisu? Dodam, że mój telefon kupiłem ze strony TraidingShenzen i jest już po gwarancji.

Wersja oprogramowania: MIUI 22.10.26 (rozwojowa)

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widziałem w necie, trzeba ponownie "postawić" procesor WIFI na płycie. Wylutowanie, przeczyszczenie i ponownie ponowne wlutowanie. Oczywiście to lutowanie to w cudzysłowie.  Nawet jak nie mamy już gwarancji to obeznany z tematem elektronik to poprawi. 

Edytowane przez Bar.Tek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W moim Mi 11 tez padlo WiFi w ostatnie swieta, mial isc za pare dni do naprawy. Ostatnio przesiadlem sie na A13 z Miui14 od Xiaomi.eu ale Portfel Google odmawial wspolpracy, niby wszystko ok ale jak przyszlo placic to awaria, karty znikaja i aplikacja wywalona. Postanowilem dzisiaj wrocic do A12 ID, wszystko niby poszlo dobrze z flashem ale cos mnie przycmilo predzej i zapomnialem sie wylogowac z konta Xiaomi. Teraz nie moge odblokowac telefonu bo chce polaczenia WiFi a jak ja chce zeby uzyl karty sim do rejestracji to pisze ze nie udalo sie polaczyc, no masakra. Co tu poczac?