tobiasz22 Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Witam, gdy jestem w górach lub w lesie i jest ograniczony zasięg sieci GSM - gdy telefon szuka zasięgu - to bateria jest drenowana w eksperesowym tempie. Telefon potrafi rozładować się z powiedzmy 80% na 20% w 4 godziny gdy jest nieużywany i trzymany w kieszeni. Mam mi note 10 z softem MIUI EU Stable. Najnowsza wersja. Jak temu zaradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 16, 2022 Share Posted March 16, 2022 Jesteś pewien, że to wyszukiwanie sieci drenuje baterię?Masz włączone wtedy dane mobilne?Sprawdzałeś w panelu sterowania jak wygląda sprawa? Może się okazać, że to jakaś apka drenuje baterię gdy jest słaby dostęp do neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted March 16, 2022 Share Posted March 16, 2022 Przykro mi to pisać, ale zdaje się że za wiele nie poradzisz. Z tego co się orientowałem to problem jest dosyć powszechny i wynika z tego, że telefony po prostu więcej zużywają baterii gdy sygnał jest słaby, dużo jest o tym informacji w internecie. Jedyne co widziałem i co może mogłoby pomóc to chyba zmiana preferowanego typu sieci w ustawieniach. Można to też robić automatycznie za pomocą na przykład Toggle Network Type: https://forum.xda-developers.com/t/app-5-0-root-toggle-network-type-5-0-2g-3g-lte-xda-exclusive-free-version.2945406/ Na temat tej apki są też wątki na innych forach, na przykład reddit: https://www.reddit.com/r/Android/comments/6ann45/ultimate_solution_for_poor_reception_draining/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 No niestety nie mogę się zgodzić z kolegą.Sam mam ten telefon i chodzę z nim po górach. U mnie działa cały czas GPS i nawigacja offline osmand w tle. Nigdy nie zauważyłem drenowania a telefon spokojnie wytrzymywał cały dzień przy bardzo słabym lub braku zasięgu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts