Jump to content

Jak powrócić z MIUI 13 do starszego?

pikejkruuul

Recommended Posts

Na początek- witam wszystkich forumowiczów.

Od tygodnia posiadam POCO F3, byłem z niego bardzo zadowolony do przedwczoraj. Zmieniłem region na Indie, zaktualizowałem do MIUI 13, wszystko jest ok poza strasznym drenowaniem baterii. Telefon trzyma o połowę krócej niż wcześniej.

Chciałbym wrócić do romu na Androidzie 11(jaka jest najnowsza kompilacja miui)? 

Tu rodzi się kolejne pytanie, bo trochę się w tym wszystkim pogubiłem. Rozumiem, że pod Androida 12 TWRP nie działa i pozostaje instalacja przez fastboot? Czekam już na odblokowanie bootloadera.

Rozumiem, że bootloader można z powrotem zablokować przy instalacji przez fastboot?

Gdybyście mogli wskazać rom, który będzie stabilny i bateria będzie trzymać należycie byłbym wdzięczny.

Edited by pikejkruuul

1. Ostatnia wersja na Androidzie 11 to V12.5.8.0.RKHEUXM - https://bigota.d.miui.com/V12.5.8.0.RKHEUXM/alioth_eea_global_images_V12.5.8.0.RKHEUXM_20220210.0000.00_11.0_eea_7dc7c46be1.tgz
  2. Jak chcesz wrócić na Global A11, to tak czy siak musisz wrócić przez fastboot (a konkretnie MiFlash).
  3. Tak, można zablokować.

W dniu 11.03.2022 o 23:11, pikejkruuul napisał:

Super, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) to czekać tylko na odblokowanie bootloadera.

A powiedz mi, czy Ty też zauważyłeś większe zużycie baterii?(jeśli używasz Androida 12 na POCO)

Po kilku dniach od aktualizacji do MIUI 13, mogę napisać, że z baterią nic się nie dzieje w moim POCO F3. Trzyma dobrze, SOT na takim samym poziomie jak przedtem. Także jest OK. W nocy też dobrze  Wczoraj naładowałem i przez noc -12h ubyło 1%.