pikejkruuul Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 (edited) Na początek- witam wszystkich forumowiczów. Od tygodnia posiadam POCO F3, byłem z niego bardzo zadowolony do przedwczoraj. Zmieniłem region na Indie, zaktualizowałem do MIUI 13, wszystko jest ok poza strasznym drenowaniem baterii. Telefon trzyma o połowę krócej niż wcześniej. Chciałbym wrócić do romu na Androidzie 11(jaka jest najnowsza kompilacja miui)? Tu rodzi się kolejne pytanie, bo trochę się w tym wszystkim pogubiłem. Rozumiem, że pod Androida 12 TWRP nie działa i pozostaje instalacja przez fastboot? Czekam już na odblokowanie bootloadera. Rozumiem, że bootloader można z powrotem zablokować przy instalacji przez fastboot? Gdybyście mogli wskazać rom, który będzie stabilny i bateria będzie trzymać należycie byłbym wdzięczny. Edited March 11, 2022 by pikejkruuul Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Ostatnia wersja na Androidzie 11 to V12.5.8.0.RKHEUXM - https://bigota.d.miui.com/V12.5.8.0.RKHEUXM/alioth_eea_global_images_V12.5.8.0.RKHEUXM_20220210.0000.00_11.0_eea_7dc7c46be1.tgz Jak chcesz wrócić na Global A11, to tak czy siak musisz wrócić przez fastboot (a konkretnie MiFlash). Tak, można zablokować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikejkruuul Posted March 11, 2022 Author Share Posted March 11, 2022 Super, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź to czekać tylko na odblokowanie bootloadera. A powiedz mi, czy Ty też zauważyłeś większe zużycie baterii?(jeśli używasz Androida 12 na POCO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 Nie mam POCO, więc trudno mi powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 W dniu 11.03.2022 o 23:11, pikejkruuul napisał: Super, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź to czekać tylko na odblokowanie bootloadera. A powiedz mi, czy Ty też zauważyłeś większe zużycie baterii?(jeśli używasz Androida 12 na POCO) Po kilku dniach od aktualizacji do MIUI 13, mogę napisać, że z baterią nic się nie dzieje w moim POCO F3. Trzyma dobrze, SOT na takim samym poziomie jak przedtem. Także jest OK. W nocy też dobrze Wczoraj naładowałem i przez noc -12h ubyło 1%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts