@GUTEK@ Opublikowano 5 Marca 2022 Opublikowano 5 Marca 2022 Witam. Usiłuję zmienić bootlogo w modelu z tematu. Chodzi mi, o to logo wyświetlane zaraz po włączeniu, nie animację startową MIUI. Niestety nie potrafię sobie z tym poradzić. W telefonie nie ma partycji "logo". Jest partycja "splash", lecz jest ona pusta - "same zera". Spróbowałem nawet na chama przez flashboot wgrać do tej partycji swoje logo, niby się wgrało - gdy ją potem odczytuje jest tam ta zawartość którą wgrałem zamiast zer. Jednak telefon nic sobie z tego nie robi i nadal wyświetla stare logo. Dodam, że nawet jak pobiorę pełny soft pod flashboot to tam nie ma ani logo.img ani splash.img. Widocznie w tym modelu jest to zrobione inaczej. Czy ktoś wie gdzie w tym telefonie siedzi to logo startowe i czym je można podmienić ? Z góry dzięki za pomoc.
bw, Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 https://forum.xda-developers.com/t/cant-change-boot-animation-on-corvus-os-surya.4228903/
@GUTEK@ Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2022 A że tak zapytam, jaki to ma związek z moim tematem?
fk4mil Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 W dniu 17.04.2022 o 18:43, @GUTEK@ napisał: A że tak zapytam, jaki to ma związek z moim tematem? No np. masz podana lokalizacje pliku "bootanimation.zip"? /System/media
@GUTEK@ Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2022 I jaki związek ma ta informacja z moim pytaniem? Czy na tym forum czytanie ze zrozumieniem Wam sprawia fizyczny ból czy o co chodzi?
Netoper Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Może rozdwojenie jaźni.. Cytat GUTEK[/mention]@" userid="26204] Czy ktoś wie gdzie w tym telefonie siedzi to logo startowe
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Ale logo startowe (to, o co pyta @@GUTEK@) a animacja, która jest po nim (to, co jest w /system/media/bootanimation.zip), to dwie różne sprawy... Możliwe, że w tym konkretnym telefonie jest to przechowywane gdzieś indziej. Gdzie - nie wiem.
@GUTEK@ Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dzięki, jeden potrafi przeczytać poprawnie. W starym Redmi 4 Pro edytowałem to logo bez problemów. Również ten sam sposób jest opisany dla Poco X3 Pro. A na zwykły X3 nic nie potrafię znaleźć. Może to siedzi w partycji boot, ale na niej to lepiej nie eksperymentować.
Rekomendowane odpowiedzi