Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może już ktoś miał taki problem. Przez noc w czasie spoczynku schodzi bardzo dużo baterii od 30 do 40%. Wszystko mam wyłączone. Dzisiaj na noc włączyłem nawet tryb samolotowy. I pokazuje mi ze 70% zjadl ekran ktory byl wyłączony. Nie wiem czy to wina aktualizacji czy baterii. Robiłem twardy reset telefonu ale nic nie pomogło. Telefon kupiłem 4 miesiące temu. I bateria spisywała się wyśmienicie. Przez noc spadało góra 3%. 

Czy ma/miał ktoś podobny problem? Prosiłbym o jakieś wskazówki.

Dziękuje

Screenshot_2022-02-23-10-47-10-229_com.android.settings.jpg

Screenshot_2022-02-23-06-34-38-156_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2022-02-23-06-34-32-134_com.miui.securitycenter.jpg

Opublikowano

Z tych screenów to nic nie wynika, a te 70% ekranu to spójrz ile faktycznie w mAh zjadło...
Zamiast w ranking to zerknij w szczegóły co tam wciąga prąd, czy fon przechodzi w uśpienie, czy cały czas przebudzony. I wtedy będzie coś już widać czy to fon/system ssie czy bateria nie trzyma.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Około 88 mA na wszystko. To bardzo normalnie. A to że wykres pokazuje co innego to inna sprawa. Może trzeba zaktualizować apkę do tych statystyk, albo wyczyścić dane. No chyba, że aku takiej marnej jakości już jest.

Opublikowano
4 godziny temu, Netoper napisał:

Z tych screenów to nic nie wynika, a te 70% ekranu to spójrz ile faktycznie w mAh zjadło...
Zamiast w ranking to zerknij w szczegóły co tam wciąga prąd, czy fon przechodzi w uśpienie, czy cały czas przebudzony. I wtedy będzie coś już widać czy to fon/system ssie czy bateria nie trzyma.

Zadam głupie pytanie, gdzie mam sprawdzić czy telefon przechodzi w stan uśpienia? Wchodząc w szczegóły nic szczególnego tam nie pisze. Jakąś aplikacje mam ściągnąć?

Jeżeli to bateria to oddaje na gwarancje

Opublikowano

No zerknij na linę - przebudzony.
Po tym widać czy cały czas pracuje coś w tle czy telefon usypia.
Jak telefon śpi no to bateria, jak cały czas przebudzony to coś pracuje i zżera baterię.

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, KoKs napisał:

gdzie mam sprawdzić czy telefon przechodzi w stan uśpienia?

Na tym twoim screenie klikasz w Ranking, potem szczegóły i jak wybudzenie nie jest linią ciągłą to znaczy że przechodzi w stan uśpienia. Taki wykres jest ok.

IMG_20220223_165713.thumb.jpg.eb75f345c51f89fea2020d43479770e1.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, FromWP napisał:

Na tym twoim screenie klikasz w Ranking, potem szczegóły i jak wybudzenie nie jest linią ciągłą to znaczy że przechodzi w stan uśpienia. Taki wykres jest ok.

IMG_20220223_165713.thumb.jpg.eb75f345c51f89fea2020d43479770e1.jpg

Ok, naładuje go na noc do 100% żeby było miarodajne i zobaczymy jakie kwiatki wyjdą.

Opublikowano

Nie udało sie naładować do pełna ale ustawiłem przedział czasowy od spoczynku do wybudzenia. Nie wiem co jest grane, wcześniejsze screeny byly zrobione z trybem samolotowym. Teraz miejsce ekranu zajęła sieć.  Wyglada po wykresie że telefon przechodzi w uśpienie.

Screenshot_2022-02-24-06-40-05-911_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2022-02-24-06-40-47-904_com.miui.securitycenter.jpg

Opublikowano (edytowane)

A tak u mnie to wygląda. Ten sam czas. Zawsze mam włączone wifi, dane mobilne i GPS. Co u ciebie nocą robi włączony ekran (najbardziej żre) i non stop włączone wifi? Te dwa piki na ekranie to moje włączenie go przed godziną 7.

Nie masz przypadkiem AoD włączonego cały czas i jakichś fikuśnych motywów, które coś ciągną z sieci non stop? ?

IMG_20220224_073620.jpg

Edytowane przez brawo
Opublikowano

@koks
No coś ewidentnie nie ok.
Telefon Ci się usypia, pobory prądu nie są jakieś anormalne, po tym co teraz widać dawałybym lekkie wskazanie że faktycznie może coś z baterią.
Jeszcze wziąłbym zainstalował accubattery, z tym że trza tu trochę cierpliwości, potrzebne jest co najmniej ze 3-4 naładowania tak od 10% do 100 (z tym że jak osiągnie 100 to jeszcze z godzinę potrzymać na ładowarce żeby dobiło baterię) no i podczas ładowania nie używać telefonu.
Wtedy w zakładce zdrowie będzie widać jakiś tam szacunkowy stan/pojemność baterii.
W tym accu też jest podgląd aktywności telefonu może w nim coś wyjdzie czego systemowy pokazywacz nie pokazuje.

U mnie tak to wygląda, non stop bluetooth, dane komórkowe czy wi-fi, kilka godzin audiobooków, ze 3 -4 godziny rozmów, kilka godzin internetu, (tt, opera, agario, Messenger, platformy sprzedażowe) no i potrafi i 9 godzin SOTu wyciągnąć przy odstępie ładowania 40 godzin.
Z tym że mam trochę oczyszczony telefon z blotware.9a7e22f3c696ae9c5479c9e88bf75f30.jpg1463c74ed551ee157458e6cb576a0508.jpgfec1d8f07c56b1599633ab7710100d42.jpg

Opublikowano
8 minut temu, Netoper napisał:

po tym co teraz widać dawałybym lekkie wskazanie że faktycznie może coś z baterią.

Co za bzdury piszesz? Jaka bateria? Przecież widać że problem leży w wybudzonym nocą ekranie. Połowa czasu z tych 7 godzin, to włączony ekran...

Opublikowano (edytowane)

Te cyferki mogą być nie miarodajne. Pokazuje co pokazuje. Pisałem już o czyszczeniu danych i zaktualizowaniu aplikacji. Patrzę na pasek ekranu z dzisiejszego jego zrzutu. Mój do porównania, ten sam czas ustawiłem.

Dodatkową ciekawostką jest to, że telefon wybudza się w rytm wybudzania ekranu, albo odwrotnie ;)

Edytowane przez brawo
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel188 napisał:

pisałem mu o accubattery tydzień temu i olał temat 

Sorki nie wiedzialem w ktorym temacie wtedy pisalem bo byłem na bombie. Właśnie zainstalowalem accubattery xd

Opublikowano
10 godzin temu, brawo napisał:

A tak u mnie to wygląda. Ten sam czas. Zawsze mam włączone wifi, dane mobilne i GPS. Co u ciebie nocą robi włączony ekran (najbardziej żre) i non stop włączone wifi? Te dwa piki na ekranie to moje włączenie go przed godziną 7.

Nie masz przypadkiem AoD włączonego cały czas i jakichś fikuśnych motywów, które coś ciągną z sieci non stop? ?

IMG_20220224_073620.jpg

Na tym wykresie widać ze do północy bylo wlaczone wifi i ekran i poszedłem spać. Od godzinny 0:00 na wykresie widac wylaczone wifi i ze jest w stanie uśpienia

IMG_20220224_181816.jpg

Opublikowano (edytowane)

Popatrz na mój zrzut powyżej. Widzę, że nie wiesz co mówisz. Pewnie znów na bani... Jeśli u góry zaznaczasz jaki fragment czasu to na dole ten fragment jest pokazany. Czyli max na lewo jest godzina 00:00, a na prawo 7:00. Na twoim wykresie widać, że gdzie tak do 3-4 ekran był włączony, dopiero później zasnał. A teraz wrzucę zrzut całego ostatniego wykresu. I tu można patrzeć wg godzin, ale jak jest wybrany fragment czasu, to jest pokazywany ten fragment. W każdym bądź razie tak to działa u mnie. Można teraz porównać moje oba screeny.

Screenshot_2022-02-24-18-32-21-067_com.miui.securitycenter.jpg

Post pod postem, ale to dla nauki 😁 Tu wybrałem okres od 9 do 13. Byłem na rowerze i używałem GPS w tym czasie. Ładnie pokazane. Ale ty powiedziałbyś za GPS był włączony od 00 do 15, bo tak mniej więcej wyjdzie wg twoich czerwonych kresek 😎 Warto uczyć się, a nie pić...

Screenshot_2022-02-24-18-51-37-129_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez brawo
Opublikowano (edytowane)

Ok teraz rozumie, słabo sie w tym orientuje Ty sie znasz lepiej dlatego pytam na forum. Po drugie kolego to ze czegos nie wiem lub źle myślę spowodowane jest moja niewiedzą a Ty mi tu wyjeżdżasz ze pije. Właśnie wróciłem z pracy, moja praca nie polega na piciu. Człowiek zmęczony i jeszcze sie musiał wku**.

Pomyśl najpierw zanim przywalisz takiego babola.

A tak poza tym ładowałem telefon przed północą i kreska zielona od ładowania znajduje sie na środku paska tuz przed uśpieniem ekranu, sam sie chyba nie mógł ładować.

Edit:

Jeżeli na pierwszym ekranie gdzie sa zużycia ekranu,, aplikacji itp ustawisz przedział czasowy i dasz szczegóły to pokazuje z calej sesji dopiero jak zaczniesz w szczegółach zmieniać zakres to wtedy te paski sie odświeżają. Tak to u mnie działa

Edytowane przez KoKs
Opublikowano

Dobra daje telefon na gwarancje bo nic sie nie zmienia, a bateria nawet sie nie laduje do konca. W nocy schodzi 30-40%

Screenshot_2022-02-26-02-07-54-562_com.digibites.accubattery.jpg