Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na xda jest sporo różnych romów na nasz sprzęt. LineageOS, Pixel, Evolution, VoltageOS i inne. I teraz pytanie do osób, które mają/miały te romy choć chwilę. Czy w którymś z nich, jest nagrywanie rozmów? Dla mnie to jedna z podstawowych funkcjonalności, a brak aktualizacji od listopada powoduje, że mi się szwędaczka włącza i coś bym pozmieniał.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 1.02.2022 o 23:41, Netoper napisał(a):

Zobacz czy na Twój model jest rom Indonezja, w nim masz fabryczne nagrywanie.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Właśnie gdzieś mi się obiło, że ROM Indonezja i Taiwan mają nagrywanie. W tej sytuacji może by wrzucić któryś z tych i zablokować bootloader, mieć nagrywanie i problem z płatnościami załatwiony dobrze kombinuję czy jest jakiś problem?

Opublikowano

Dobrze kombinujesz :) obydwa to są fabryczne romy global z dialerem Xiaomi więc i nagrywanie działa.
Kwestia tylko aby telefon był z globalnej dystrybucji, bo jak jest z rynku CN to nie można blokować BL bo uziemisz telefon.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 28.01.2024 o 22:19, Netoper napisał(a):

Dobrze kombinujesz :) obydwa to są fabryczne romy global z dialerem Xiaomi więc i nagrywanie działa.
Kwestia tylko aby telefon był z globalnej dystrybucji, bo jak jest z rynku CN to nie można blokować BL bo uziemisz telefon.

Jednak nie ma tak dobrze, zacząłem od żony mi 11i, ma tylko do wyboru China, Global, Europe (EEA), India (IN), wrzuciłem na siłę India, niestety dialer google. Dla 9T Pro nie ma do wyboru Indonesia czy Taiwan albo nie umiem znależć.

Opublikowano

Fakt, na niektóre fony nie ma Indonezji, Tajwanu, ale nie ogarniam które to.
Zerknij tutaj
https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/

Jeśli by nie było to ewentualnie zobacz czy jest dla Twojego fona tutejszy rom XiaomiEu, on bazuje na romie CN ma wszystko co trzeba, tylko na tym romie nie blokuj BL bo uceglisz fona.

Opublikowano

Tak, niestety co tydzień, dwa wychodzi aktualizacja fixa/apki od xiaomi.eu, wiem że to wina gugli ale dowiesz się, że jest nowa łatka jak w przy kasie nie przejdzie ci płatność. Telefon teraz będzie miała żona to odpada, tłumaczyć dlaczego nie trzeba ;p. Póki telefon był mój to było tylko xiaomi.eu. Dlatego najlepszym rozwiązaniem dla mnie było by zablokować bootloadera jakimś romem z dialerem od xiaomi.