Esperer Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 Na xda jest sporo różnych romów na nasz sprzęt. LineageOS, Pixel, Evolution, VoltageOS i inne. I teraz pytanie do osób, które mają/miały te romy choć chwilę. Czy w którymś z nich, jest nagrywanie rozmów? Dla mnie to jedna z podstawowych funkcjonalności, a brak aktualizacji od listopada powoduje, że mi się szwędaczka włącza i coś bym pozmieniał.
Netoper Opublikowano 1 Lutego 2022 Opublikowano 1 Lutego 2022 Zobacz czy na Twój model jest rom Indonezja, w nim masz fabryczne nagrywanie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
shelmahh Opublikowano 10 Lutego 2022 Opublikowano 10 Lutego 2022 Polecam Evolution. Ma nagrywanie. Ale to w ogóle mega szybki ROM na androidzie 12. Wygląda, działa rewelacyjnie :) 1
paco52327 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 W dniu 1.02.2022 o 23:41, Netoper napisał(a): Zobacz czy na Twój model jest rom Indonezja, w nim masz fabryczne nagrywanie. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Właśnie gdzieś mi się obiło, że ROM Indonezja i Taiwan mają nagrywanie. W tej sytuacji może by wrzucić któryś z tych i zablokować bootloader, mieć nagrywanie i problem z płatnościami załatwiony dobrze kombinuję czy jest jakiś problem?
Netoper Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Dobrze kombinujesz obydwa to są fabryczne romy global z dialerem Xiaomi więc i nagrywanie działa.Kwestia tylko aby telefon był z globalnej dystrybucji, bo jak jest z rynku CN to nie można blokować BL bo uziemisz telefon.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
paco52327 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Dzięki za potwierdzenie, jest global.
paco52327 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 W dniu 28.01.2024 o 22:19, Netoper napisał(a): Dobrze kombinujesz obydwa to są fabryczne romy global z dialerem Xiaomi więc i nagrywanie działa. Kwestia tylko aby telefon był z globalnej dystrybucji, bo jak jest z rynku CN to nie można blokować BL bo uziemisz telefon. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Jednak nie ma tak dobrze, zacząłem od żony mi 11i, ma tylko do wyboru China, Global, Europe (EEA), India (IN), wrzuciłem na siłę India, niestety dialer google. Dla 9T Pro nie ma do wyboru Indonesia czy Taiwan albo nie umiem znależć.
Netoper Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Fakt, na niektóre fony nie ma Indonezji, Tajwanu, ale nie ogarniam które to.Zerknij tutajhttps://xiaomifirmwareupdater.com/miui/Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu TapatalkaJeśli by nie było to ewentualnie zobacz czy jest dla Twojego fona tutejszy rom XiaomiEu, on bazuje na romie CN ma wszystko co trzeba, tylko na tym romie nie blokuj BL bo uceglisz fona.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
paco52327 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Xiaomi.eu jest do obu tylko znowu problem z płatnościami, dla nowszych modeli trzeba bulić patronite...
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Mi 11i to Snapdragon, na nim można normalnie wrzucić Xiaomi.eu, problemu z płatnościami nie ma. Jeśli domyślnie nie działają, wystarczy doinstalować fixa. Patreon jest tylko dla modeli z MTK.
paco52327 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Tak, niestety co tydzień, dwa wychodzi aktualizacja fixa/apki od xiaomi.eu, wiem że to wina gugli ale dowiesz się, że jest nowa łatka jak w przy kasie nie przejdzie ci płatność. Telefon teraz będzie miała żona to odpada, tłumaczyć dlaczego nie trzeba ;p. Póki telefon był mój to było tylko xiaomi.eu. Dlatego najlepszym rozwiązaniem dla mnie było by zablokować bootloadera jakimś romem z dialerem od xiaomi.
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Niestety dla Mi 11i nie ma ani ROM-u pod Indonezję, ani pod Tajwan, tak że tu może się nie udać... Na Mi 9T Pro tak samo.
paco52327 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 I pewnie to jest powód dlaczego nie znalazłem ;p Jak inaczej pogodzić nagrywanie?
Rekomendowane odpowiedzi