Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, zainstalowałem MIUI Polska (12.5.7) na swoim Poco X3 Pro, wszystko śmiga jak na razie ale jest jeden problem - nie mogę zapisywać zdjęć z Messengera, ani Messengera Lite (Nie można zapisać obrazu).

Próbowałem reinstall apki, instalowałem wielokrotnie różne wersje Messengera i bez skutku. Dałem nawet aplikacji tryb "Bez ograniczeń" w ustawieniach baterii i wyczyściłem pamięć cache.

Totalnie nie wiem co robić i liczę na waszą pomoc, dzięki z góry. Dodam, że gdy miałem telefon z wersją Global na spokojnie zapisywałem zdjęcia z messengera bez żadnego problemu:))

btw z Facebooka zapisują się normalnie, ale z Instagrama już nie (mimo że tutaj widnieje komunikat, że zapisano w rolce aparatu)

Posted
5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Uprawnienia do pamięci masz nadane?

tak tak, od tego zacząłem

update: na sklonowanej aplikacji wszystko działa, a na mainowej nie

jak ktoś znajdzie przyczynę to chętnie nawet piwo postawie

Posted

Wygląda na to, że aplikacja Messengera próbuje pobrać obrazek do katalogu /Pictures/Messenger, a Android to odrzuca (od Androida 11 aplikacje w normalnych sytuacjach nie mogą zapisywać plików poza obręb swoich własnych katalogów — tzw. scoped storage, ale Messenger nie powinien mieć z tym problemu...). Nie do końca rozumiem, czemu taki komunikat występuje — próbowałem u siebie odtworzyć tę sytuację i mi się nie udało, zapisuje normalnie do tego katalogu. Nie wiem też, jakim cudem u Ciebie przechodzi to na sklonowanej aplikacji, ale nie na tej "normalnej". Wyślij jeszcze zrzuty z uprawnień, coś jest nie tak.

Posted
15 minut temu, Kacper Skrzypek napisał:

Wygląda na to, że aplikacja Messengera próbuje pobrać obrazek do katalogu /Pictures/Messenger, a Android to odrzuca (od Androida 11 aplikacje w normalnych sytuacjach nie mogą zapisywać plików poza obręb swoich własnych katalogów — tzw. scoped storage, ale Messenger nie powinien mieć z tym problemu...). Nie do końca rozumiem, czemu taki komunikat występuje — próbowałem u siebie odtworzyć tę sytuację i mi się nie udało, zapisuje normalnie do tego katalogu. Nie wiem też, jakim cudem u Ciebie przechodzi to na sklonowanej aplikacji, ale nie na tej "normalnej". Wyślij jeszcze zrzuty z uprawnień, coś jest nie tak.

https://drive.google.com/drive/folders/11A1S1Dl37R4HkBYml6X_Bf4MeitutV7L?usp=sharing

sklonowana apka
ma identyczne uprawnienia

Posted

Było kilka tematów o problemach z załącznikami i pomagało przełączenie w opcjach programistycznych - optymalizacja miui

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Posted
16 minut temu, Netoper napisał:

Było kilka tematów o problemach z załącznikami i pomagało przełączenie w opcjach programistycznych - optymalizacja miui

nie widzę tej opcji, jeżeli chodzi o optymalizację baterii to zmieniłem na samym początku

Posted

Wpisz w wyszukiwarce w ustawieniach "optymalizacja" (scr1)
Jeśli nie jest widoczna w opcjach programisty to trza kliknąć w opcjach programisty "wartości domyślne" (scr2) i wtedy powinna się ta optymalizacja MIUI pokazać, na samym dole opcji programisty.ae688b03d8cad64a042834fce0bbf833.jpgb201c732c46eb93648ea6f8590df5594.jpg