Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od wczoraj lub przedwczoraj znikło mi z telefonu ładowanie quick charge na oryginalnym kablu i ładowarce ( po prostu ładuję najwolniejsza prędkością ). Jak wymienię sam kabel od innego tel  to zapala się  fast charge. Ładowarka jest dobra bo u znajomego ładuje prawidłowo. Gdzieś wyczytałem, że możne to być błąd aktualizacji jakiejś systemowej aplikacji. Telefon już ostawiłem do ustawień fabrycznych ale nic to nie dało. Tel to Xiaomi POCO F2 pro. Co można z tym zrobić. Nawet sam wygląd podczas ładowania nie pokazuje prawidłowo licznika a powinien on wyglądać  przykładowo   ( 23.56% przy quick charge )   ( 23% przy fast charge i niżej ) gadzie w quick  charge są pokazane nawet liczby po przecinku. Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pi7bull napisał:

Jak wymienię sam kabel od innego tel  to zapala się  fast charge.

Jak tak to wina kabla. Mogła np wtyczka sie wyrobić.

Opublikowano

Ładowarka z kablem normalnie ładuje inny tel i dziala wszystko ok. Więc są ok. Tylko dlaczego jak wezme kabel z innej ładowarki i podepne do swojej to świeci sie przynajmniej fast charge.

7 godzin temu, FromWP napisał:

Jak tak to wina kabla. Mogła np wtyczka sie wyrobić.

gdyby sie wtyczka wyrobiula to na innym kablu nie zapali sie fast charge

Opublikowano
22 minuty temu, Pi7bull napisał:

gdyby sie wtyczka wyrobiula to na innym kablu nie zapali sie fast charge

Dla mnie wtyczka i gniazdo to dwie różne rzeczy. To co jest w telefonie nazwał bym gniazdem. Wtyczka na kablu. Inny kabel inna wtyczka. Ten inny nie był wielokrotnie wpinany w gniazdo twojego telefonu, siedzi ciaśniej, dlatego jest lepszy kontakt i ładuje szybkim. Jakby to był problem softu to na żadnym kablu nie byłoby fast charge.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Problemy z ładowaniem są typowe w poco f2 pro. Tutaj xiaomi coś niestety schrzanilo. Mój po roku przestał się ładować. Nie pomagało lutowanie portu, potrzebna była wymiana dalej płytki.