golec2604 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Witam. Mam staruszka jak w temacie. Chciałem mu odświeżyć androida. Wgrałem TWRP i custom roma działa pięknie. Ale mam pare problemów: 1. Najważniejszy: Nie moge odpalić TWRP z telefonu z jego przycisków. Żeby odpalić TWRP musze wejść w fastboot na telefonie, następnie podłączyć do komputera i w konsoli wpisać fastboot boot twrp.img wtedy TWRP wstaje. Troche to uciążliwe. Jest na to jakis sposób? (szukałem po necie i duzo ludzi opisuje ten problem ale rozwiązania nie znalazłem). Dodam równiez że z najnowsza wersją TWRP był problem z czytanie zawartości karty SD wiec wgrałem wersje o jeden niższą: twrp-3.5.1_9-0-santoni.img 2. Wgrałem OMNI (android 10) i crDroid (android 11) fajnie działa. Chciałem wgrać MIUI znalazłem na XDA wersje MIUI z androidem 10 oraz 11 i tu zonk, niby sie zainstaluje poprawnie ale sie nie uruchomi staje w jednym przypadku na logo MIUI a a drugim przejdzie dalej ale wyskakuje bład i tyle nie pójdzie dalej. https://forum.xda-developers.com/t/miui-12-redmi-4x-ported.4106801/page-5 Edytowane 22 Października 2021 przez golec2604
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 24 minuty temu, golec2604 napisał: Jest na to jakis sposób? Wgranie recovery komendą fastboot flash recovery twrp.img. 26 minut temu, golec2604 napisał: 2. Wgrałem OMNI (android 10) i crDroid (android 11) fajnie działa. Chciałem wgrać MIUI znalazłem na XDA wersje MIUI z androidem 10 oraz 11 i tu zonk, niby sie zainstaluje poprawnie ale sie nie uruchomi staje w jednym przypadku na logo MIUI a a drugim przejdzie dalej ale wyskakuje bład i tyle nie pójdzie dalej. https://forum.xda-developers.com/t/miui-12-redmi-4x-ported.4106801/page-5 Robiłeś wipe data? Może trzeba format data? "Wyskakuje błąd" - jaki?
golec2604 Opublikowano 22 Października 2021 Autor Opublikowano 22 Października 2021 1. Zgodnie z tą https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ instrukcją robiłem. Wgrywałem cudowałem i nie pomaga. Zawsze to samo.
frrancuz Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 Wygraj twrp. Uruchom od razu w twrp. Wgraj od razu ROM. Jeżeli nie widać plików to znaczy że szyfrowanie jest. W twrp przed wgraniem factory reset - trzeba potwierdzić YES. Jeżeli nadal lipa, to twrp nie ogarnia. Wgraj ROM z karty sd albo otg pendrive.
golec2604 Opublikowano 23 Października 2021 Autor Opublikowano 23 Października 2021 Dalej nic nie pomogło. Nie moge odpalic na komurce TWRP przez przyciski "power + vol+". Nawet jeszcze obniżyłem wersje TWRT na niższą. Jedyna opcja odpalenia twrp jest przez kompa za pomoca komendy.
ash1970 Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 A w customach nie ma opcji zaawansowanych restartu ? Z poziomu odpalonej kom.?Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
frrancuz Opublikowano 23 Października 2021 Opublikowano 23 Października 2021 Z ciekawości. A jak wygrasz twrp i uruchomisz z kompa, to co się dzieje po wybraniu w twrp opcji restart do recovery?
Rekomendowane odpowiedzi