Bisztov Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Witam. Właśnie przesiadłem się z Huaweia spowrotem na Xiaomi i mam pytanie dotyczące AOD. Czy da się w Xiaomi 11T Pro ustawić tak by AOD wyłączał się po odwróceniu ekranu? W Huaweiu była taka możliwość co pozwalało zaoszczędzić trochę eneregi no i gdy nie było potrzebne to po prostu nie było info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Przecież się wyłącza, tyle że po 10 sekundach a nie od razu. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinmarcin55555 Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Ja nie znalazłem podobnej opcji, nie chodzi tu o czasowe wylaczanie, a o wyłączenie AOD gdy czujnik jest zasłonięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 @marcinmarcim55555Kolega pytał o wyłączanie się AOD po odwróceniu ekranu a nie o czujnik.P.S. Przepraszam, mój błąd. Zapomniałem, że mam ustawioną opcję wyłączania AOD po 10 sekundach To więc nie kwestia odwracania ekranu AOD przyciemnia się jednak przy słabszym świetle a w całkowitej ciemności wyłącza się po dłuższym czasie. Nie sprawdzałem jednak jak długi jest to czas. Generalnie to uważam, że przy tej baterii i tak szybkim ładowaniu przejmowanie się tym ile AOD zużywa energii nie ma sensu. Trzeba naprawdę dużo korzystać z telefonu, aby zabrakło jej na cały dzień. Jeszcze nie miałem krótszego SOT niż 7 godzin a częściej jest bliskie 8 godzinom. Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Nie rozumiem o co ludziom chodzi z tym zużyciem energii przez AOD. Przecież to jest marginalne. U mnie to zawsze poniżej 1%, a dokładnej tu 0,54% po całym dniu i włączonym na stałe. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts