j.a.r.e.c.k.i Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Witam. Wkrotce doleci do mnie mi 11 z tradingshenzen. Wybralem wersję 12/256 z eu romem i TWRP. Pytanie do osób posiadających ta wersję. Czy dzisla wam 5g w Plusie w paśmie N7 2600?Mam odpowiedz z tradingshenzen że może być problem u nas tylko z plusem. Druga sprawa to taka, czy mieliście problem po aktualizacji romu ze nie mogliście wejść w pamięć, nagrywac filmów itd?Parę osób mialo taki problem czytalem na forum xiaomi. Eu. Ponoc tylko fastboot, chinski rom, twrp i eu. Rom. Co o tym myslicie? Nie ma prostszego rozwiazania? Przy samym updacie w TWRP? Dzięki , pozdrawiam Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Jeśli w okolicy będziesz miał nadajnik na tej częstotliwości, to nie będziesz miał problemu. Do wgrania xiaomieu masz recovery. jak zrobisz to zgodnie z instrukcją nie będzie żądnego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 Tytuł pasuje to tutaj napisze - brakuje tutaj info jak wgrać xiaomi.eu na mi11. Walczyłem z tym wczoraj ładnych kilka godzin. Przerabiałem ładnych kilkanaście xiaomi, w których odblokowywałem bootloader i wgrywałem xiaomi.eu ale na mi11 to jakaś masakra. Twrp się nie wgrwa, a czasami niby się wgra i jak się wgra to nie mozna zrobić format data bo wywala jakiś błąd. I tak w kółko. Mogłby ktoś ogarnięty napisać kroko po kroku jak wgrać xiaomi.eu i aby twrp działało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 spróbuj wg tego poradnika, oczywiście stosując recovery odpowiednie do modelu https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi-11-ultra-mi-11-pro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bico Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 3 godziny temu, patrikos23 napisał: Tytuł pasuje to tutaj napisze - brakuje tutaj info jak wgrać xiaomi.eu na mi11. Walczyłem z tym wczoraj ładnych kilka godzin. Przerabiałem ładnych kilkanaście xiaomi, w których odblokowywałem bootloader i wgrywałem xiaomi.eu ale na mi11 to jakaś masakra. Twrp się nie wgrwa, a czasami niby się wgra i jak się wgra to nie mozna zrobić format data bo wywala jakiś błąd. I tak w kółko. Mogłby ktoś ogarnięty napisać kroko po kroku jak wgrać xiaomi.eu i aby twrp działało? Twrp na mi11 z tego co pamiętam to tylko odpalasz z komendy w komputerze i powinno już siedzieć i dalej lecisz z instalacją romu, nigdy problemu z tym nie miałem 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 Jak się z globala przechodzi to niby tak ale i tak potem nie czytało poprawnie partycji 8 format data nie działa. Temat już ogarnąłem. Wgrałem xiaomi.eu paczką pod fastboot z marca chyba, potem dograłem twrp i przez twrp najnowsza wersję dev. Tyle że sam musiałem do tego dojść. Nigdzie nie ma napisane jak to poprawnie wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 (edited) Jak nie jest napisane, masz przecież działający poradnik - https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-mi-11/ Edited September 28, 2021 by Antyhaker Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted September 28, 2021 Share Posted September 28, 2021 (edited) Info o mi11 szukałem w dedykowanym dziale dla modelu i tu nie było. Nie przyszło mi nawet do głowy aby szukać gdzie indziej. Poza tym druga połowa tego poradnika chyba i tak jest nieaktualna ze względu na istniejące twrp Edit poszperałem i dopiero od wersji 21.5.20 istnieje rom pod twrp i tam jest napisane jak wgrać i zrobić aktualizacje. Ale i tak wydaje mi się, że takie tematy powinny być założone w dedykowanych działach bo raczej nikt nie szuka info w postach z przed 4 miesięcy i to totalnie w innym, moim zdaniem nieintuicyjnym miejscu. Najważniejsze, że temat ogarnięty. Edited September 29, 2021 by patrikos23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Google Szukanie czegokolwiek na jakimkolwiek forum jest zbyt irytujące 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts