atom Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Która pastę polecacie kupić i jaką ilość nanieść? W oryginale była mała powierzchnia pokryta pastą. Czy nie powinno być po całości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Nie. Pokrywa się tyle ile fabrycznie powierzchni było pokrytej. Sprawdzasz po prostu spód płyty. Polecam pastę białą silikonową - jest do kupienia na allegro w małych tubkach po chyba 7g. Albo jakaś dobra pod procesory w PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 24, 2021 Share Posted September 24, 2021 Ja używam termopadowWysłane z mojego M2102K1AC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
atom Posted September 26, 2021 Author Share Posted September 26, 2021 Można uszkodzić płytę jeśli da się za grubą warstwę? Cała tubka 7g idzie - nie orientuje się jak to wagowo wygląda. A jeśli chodzi o termopad to jakiej grubości szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 26, 2021 Share Posted September 26, 2021 Na procesor w PC daje się kropkę wielkości ziarnka ryżu...Jak dasz za dużo to wycieknie bokami i pokryje inne elementy utrudniając ich chłodzenie, w skrajnych przypadkach mogą się uszkodzić.Termopad jest mniej skuteczny ale bezpieczniejszy dla kogoś kto nie używał past, z tym że w przypadku termopadów trzeba jeszcze wiedzieć jakiej grubości powinien być do danego sprzętu/elementu.Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts