Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W MIUI v5? Rozumiem ze z innego telefonu?

Ogólnie tak. Tylko nie przywracaj ustawień systemowych. Hasła WiFi mogą być ale resztę lepiej samemu ustawić.

Wysłane z MI Note Pro

Opublikowano

Właśnie przerzuciłem kopię, wystąpiły jedynie problemy z aplikacjami google (mapy) oraz operą. Po odznaczeniu wymienionych poszło bez zgrzytów.

Mam jeszcze pytanie odnośnie karty SD. Niestety aplikacje których dane są zapisane w /Android na zewnętrznej karcie SD nie działają, po szybkiej analizie wyszło że wszystko nowe jest zapisane na karcie SD telefonu Sdcard0. Co zrobić w takim przypadku, mam trochę aplikacji, może nie było by problemu, zainstalowałbym sobie po prostu od nowa jednak pamięć telefonu szybko się zaraz skończy.

Opublikowano (edytowane)

Masz 5.5GB pamięci na dane aplikacji. To nie mediatek ze sztywnym podziałem pamięci. Tak szybko tego nie zapchasz.

Możesz też spróbować programu foldermount i utworzyć punkt montownia /sdcard1 wskazujący na kartę pamięci

Edytowane przez Szpila
Opublikowano

Jeszcze pytanie odnośnie blokady ekranu, jest jakiś motyw podobny do tego z miui 5, możliwość wybrania sms-a przy odblokowaniu ?

Opublikowano (edytowane)

Na najświeższym MIUI żona zameldowała o dzisiejszym, samoczynnym restarcie na Redmi 2 1GB...

Podgląd (wykres) działania baterii działa.

Edytowane przez mrosi