misiek18186 Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 (edytowane) Witam serdecznie forumowiczów Piszę w takiej sprawie gdyż jestem w posiadaniu Mi11 w wersji Global zakupionego z TradingShenzen i smartfon ma odblokowanego bootloadera. Chodzi mi najbardziej o to że nie mogę dodać karty płatniczej przez co nie mogę płacić poprzez NFC zbliżeniowo dlatego chciałbym zmienić soft z Global na Xiaomi.eu i znalazłem na MIUIPolska poradnik z zainstalowaniem softu ale jest taki problem gdyż jeśli mam telefon podłączony normalnie to PC go wykrywa a jeśli w trybie fastboot to komputer go nie widzi a w menadżer urządzeń jest Android ale jest na nim wykrzyknik. Sprawdzałem na 3 różnych komputerach i na każdym jest to samo... Dodam jeszcze że instalowałem różnych 5 sterowników pod USB które "NIBY" miały to rozwiązać i nic z tego nie zadziałało... Debugowanie USB włączone. Sprawdzane było na dwóch komputerach z Windows 10 i jednym z Windows 7. Czy jest jakaś recepta drodzy forumowicze na to ? Pozdrowionka Edytowane 18 Lipca 2021 przez misiek18186
misiek18186 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Opublikowano 18 Lipca 2021 15 minut temu, szczyku napisał: Jest, inne sterowniki USB. Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Czy byś mógł jakieś konkretnie polecić ? Instalowałem chyba z 5 różnych sterowników USB i nic...
Netoper Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 I w ustawieniach programisty zaznaczyć debugowanie USB.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
misiek18186 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Opublikowano 18 Lipca 2021 1 minutę temu, Netoper napisał: I w ustawieniach programisty zaznaczyć debugowanie USB. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka To mam zaznaczone
szczyku Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 Czy byś mógł jakieś konkretnie polecić ? Instalowałem chyba z 5 różnych sterowników USB i nic... Już nie pamiętam skąd brałem (tyle ich było), ale miałem podobny problem na win10 i właśnie rozwiązałem go zmianą sterowników USB.
misiek18186 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Opublikowano 18 Lipca 2021 3 minuty temu, szczyku napisał: Już nie pamiętam skąd brałem (tyle ich było), ale miałem podobny problem na win10 i właśnie rozwiązałem go zmianą sterowników USB. To i tak w dalszym ciągu nie rozwiązuje mojego problemu... Przesiedziałem już nad tym z 4 dni po parę ładnych godzin i nic nie pomaga, miałem gościa do pomocy znanego polskiego Youtubera poprzez TeamViewer i także nie udało mu się tego problemu rozwiązać a mówił że to easy sprawa a jednak nie..
Netoper Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 Na porcie USB2 działasz? Po pod 3 potrafią być jaja.Moze inny przewód spróbuj.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
misiek18186 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Opublikowano 18 Lipca 2021 8 minut temu, Netoper napisał: Na porcie USB2 działasz? Po pod 3 potrafią być jaja. Moze inny przewód spróbuj. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tak działam na porcie USB 2.0 Próbowałem różnych przewodów bo w domu jest 5 Xiaomi i od każdej ładowarki próbowałem i to nic nie dało, jeszcze zmieniałem różne USB i dalej lipa.. Próbowane na różnych kompach i laptopach z Win10 i Win7 i nic nie pomaga. Żeby ktoś znal się na tym i był z okolic Bydgoszczy z chęcią bym sie odezwał i zapłacił za usługę zmiany na Xiaomi.eu
szczyku Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 Na głównej stronie MIUI Polska jest info o płatnej zmianie softu chyba na miui Polska.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 A czy w ADB ci wykrywa w ogóle? Próbowałeś tego fixa? (po nim restart kompa) USB controller fix.bat
fk4mil Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 13 godzin temu, misiek18186 napisał: Żeby ktoś znal się na tym i był z okolic Bydgoszczy z chęcią bym sie odezwał i zapłacił za usługę zmiany na Xiaomi.eu Jeżeli chcesz, możemy spróbować przez team viewer. ale najpierw pobierz KLIKNIJ rozpakuj, zainstaluj "MiUsbDriver.exe", następnie w katalogu gdzie masz fastboot i adb, komenda fastboot devices powinno wykryć telefon. 1
mrosi Opublikowano 19 Lipca 2021 Opublikowano 19 Lipca 2021 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1
Rekomendowane odpowiedzi