Arturo.sz Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Jakiś czas temu zainstalowałem do mojego Ryża MIUI 5.5.15, problem polega na tym, że ta wersja jest u mnie dość niestabilna, sam włącza sobie tryb nocny, albo samolotowy, czasem wibracje, a ostatnio próba wysłania smsów kończy sie w oczekujących. Znalazłem MIUI 5.6.4 do mojego telefonu, ale po próbie instalacji wywala mi: "signature veryfication failed" Proszę o info co z tym zrobić. Jest to moja już ok. 5-6 aktualizacja telefonu, zatem nie jest to problem braku umiejętności. Może jakiś link do wersji stabilnej? Nie chciał bym wymazywać wszystkiego. Pozdrawiam
ZduneX25 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 A pokaż link tego co znalazłeś, tego 5.6.4?
Re4ctioN Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Wyjścia są dwa przy czym uważam, że chodzi o pierwsze: 1. Masz jakieś inne recovery lub TWRP 2.5. Zainstaluj 2.8.4.0 z wątku w dziale i powinno być ok bo chyba ludzie z niższą wersją TWRP mieli takie problemy. 2. Rzeczywiście tak jak sugeruje ZduneX ściągnąłeś ROM z jakiejś dziwnej strony. Co ma mało sensu bo przecież każdy ROM można pobrać z MIUIPolska no ale nic mnie już w życiu nie zdziwi...
Numb Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Raczej będziesz musiał zrobić full wipe, bo takie cuda jakie u Ciebie się dzieją nie są normalne i nie słyszałem, żeby ktoś inny je miał. Prawdopodobnie po pierwszej instalacji nie zrobiłeś full wipe. Jeżeli jesteś z tym pogodzony to jest poradnik na odceglanie w dziale tutoriale.
Arturo.sz Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 ROM w wersji 5.6.4 jest najnowszym romem z miuipolska, na Red Rice, więc pewny. Już mi udało się go zainstalować, ale problem z wysyłaniem smsów z systemowej aplikacji do smsów jest nadal. Po zainstalowaniu jakiejkolwiek apki z gogle play smsy można wysyłać, jak też automatycznie powysyłał mi wszystkie "oczekujące" z systemowej aplikacji. Jak się wróci do aplikacji systemowej nadal nie wysyła. Jest możliwość ponownego zainstalowania samej aplikacji do obsługi sms?
Numb Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Najlepiej zrób kopię MIUI, full wipe i przywróć kopię. Wszystko powinno być stabilne.
Arturo.sz Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzięki za info. Jeszcze ostatnie pytanko, tak,żeby się upwewnić: Do recovery wchodzę poprzez przyciśnięcie vol- i pow. podczas uruchamiania. Tam jest zakładka full wipe. Jeśli zrobię wipa, to czy po restarcie będę mógł wejść ponownie do recovery i od razu instalować aktualizację miui, czy najpierw muszę instalować update.zip ? Kopia zapasowa z pozycji: Ustawienia - urządzenie - kopia i kasowanie danych - kopia zapasowa systemu MIUI - rozumiem, że jak zrobię kopię z tej pozycji to będę mógł przywrócić wszystkie dane, ustawienia książkę telefoniczną? Sorki za banalne pytania, ale jak to robiłem prawie 2 lataa temu to jakoś to inaczej wyglądało... Mobileuncle i inne. Jeśli coś poknociłem, to proszę o krótką poradę w hasłowych punktach co w jakiej kolejności, tak, żebym mógł odzyskać zawartość po wipie. Dzięki i pozdrawiam
Numb Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Full wipe czyści tylko partycję /data, czyli system zostaje Ci jaki był, po prostu uruchamia się pierwszy raz jak z fabryki. Tak, po kopii stamtąd będziesz mógł wszystko przywrócić. Teraz jest łatwiej, a mobileuncle było potrzebne tylko do instalacji recovery i przejścia z chińczyka na PL.
Arturo.sz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2015 Dzięki, już nie męczę... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi