graa Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 (edited) Wytam Mam takie pytanie i mam nadzieję, że się nie powtarzam. Czy są jakieś wymagania odnośnie telewizora przy podłączaniu MI TV Stick? Mam telewizor Sharp, no już parę lat ma na koncie i gdy podłączam urządzenie do niego to tak jakby w ogóle go nie widział. Na nowym telewizorze działa (ale akurat tam go nie potrzebuje). Nie jest problem z instalacją, po prostu jest ciemny ekran i komunikat z telewizora - brak sygnału. Poradzi coś ktoś? Stick świeżo zakupiony. Edited July 2, 2021 by graa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigtoy Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Zasilanie podłączone do Mi TV Sticka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Pytanie jak wyżej + czy był włączony? Ja miałem podobny problem, ale u mnie powodował go sąsiedni kabel HDMI, po prostu stick nie mógł się zmieścić. Na chwilę odłączyłem, podpiąłem sticka, potem obok kabel i poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graa Posted July 3, 2021 Author Share Posted July 3, 2021 Oczywiście że zasilanie podłączone. Jak pisałem na drugim tv działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigtoy Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Jeżeli zasilenie jest podpięte i stick dobrze wciśnięty do portu HDMI, to problem będzie po stronie telewizora i jego portu HDMI może to Mi wymaga któregoś ze nowszych standardów, choć o tym nie słyszałem. Może również chłodzić o rozdzielczość tv. Wogole co to za tv na którym nie chce to ustrojstwo działać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek-u Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 Może tak być że trzeba podpiąć zasilanie po ładowarce,po usb nie szło.Starszy samsung. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graa Posted July 5, 2021 Author Share Posted July 5, 2021 To jest model Sharp LC-40LE340E. Niestety coraz bardziej skłaniam się ku temu że coś nie tak jest z telewizorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted July 6, 2021 Share Posted July 6, 2021 (edited) Dnia 2.07.2021 o 13:01, graa napisał: Wytam Mam takie pytanie i mam nadzieję, że się nie powtarzam. Czy są jakieś wymagania odnośnie telewizora przy podłączaniu MI TV Stick? Mam telewizor Sharp, no już parę lat ma na koncie i gdy podłączam urządzenie do niego to tak jakby w ogóle go nie widział. Na nowym telewizorze działa (ale akurat tam go nie potrzebuje). Nie jest problem z instalacją, po prostu jest ciemny ekran i komunikat z telewizora - brak sygnału. Poradzi coś ktoś? Stick świeżo zakupiony. Rozumiem, że przełączyłeś wejście HDMI w menu TV na właściwe? Niektórzy zapominają o tak oczywistych kwestiach. W innych gniazdach HDMI w tym TV też nie działa? Oczywiście koniecznie na czas testów podłącz zasilanie z ładowarki/zasilacza USB. Edited July 6, 2021 by kola01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
graa Posted July 6, 2021 Author Share Posted July 6, 2021 Oczywiście sprawdzałem wszystkie 4 gniazda i nic. Dziś przyjdzie magik do tv, zobaczymy co powie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graa Posted July 7, 2021 Author Share Posted July 7, 2021 Ok, zepsuty tv, procek się odlutował. Dziękuję wszystkim za pomoc, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kola01 Posted July 7, 2021 Share Posted July 7, 2021 Że co???!!!! Takie rzeczy się nie dzieją. Jakby Ci się procek "odlutował" to TV by w ogóle nie wstał. A podłączałeś cokolwiek innego pod HDMI? Działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
graa Posted July 13, 2021 Author Share Posted July 13, 2021 To procek na płytce z gniazdami hdmi. Więc reszta tv działa normalnie. Może to nie stricte sam procek się odkleił, nie znam się tak dobrze, na pewno coś na procku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts