Jump to content

Mi TV Stick

graa

Recommended Posts

Wytam

Mam takie pytanie i mam nadzieję, że się nie powtarzam.

Czy są jakieś wymagania odnośnie telewizora przy podłączaniu MI TV Stick? Mam telewizor Sharp, no już parę lat ma na koncie i gdy podłączam urządzenie do niego to tak jakby w ogóle go nie widział. Na nowym telewizorze działa (ale akurat tam go nie potrzebuje). Nie jest problem z instalacją, po prostu jest ciemny ekran i komunikat z telewizora - brak sygnału. Poradzi coś ktoś? Stick świeżo zakupiony.   

Edited by graa

Jeżeli zasilenie jest podpięte i stick dobrze wciśnięty do portu HDMI, to problem będzie po stronie telewizora i jego portu HDMI może to Mi wymaga któregoś ze nowszych standardów, choć o tym nie słyszałem. Może również chłodzić o rozdzielczość tv. Wogole co to za tv na którym nie chce to ustrojstwo działać?

Dnia 2.07.2021 o 13:01, graa napisał:

Wytam

Mam takie pytanie i mam nadzieję, że się nie powtarzam.

Czy są jakieś wymagania odnośnie telewizora przy podłączaniu MI TV Stick? Mam telewizor Sharp, no już parę lat ma na koncie i gdy podłączam urządzenie do niego to tak jakby w ogóle go nie widział. Na nowym telewizorze działa (ale akurat tam go nie potrzebuje). Nie jest problem z instalacją, po prostu jest ciemny ekran i komunikat z telewizora - brak sygnału. Poradzi coś ktoś? Stick świeżo zakupiony.   

Rozumiem, że przełączyłeś wejście HDMI w menu TV na właściwe? Niektórzy zapominają o tak oczywistych kwestiach.

W innych gniazdach HDMI w tym TV też nie działa?

Oczywiście koniecznie na czas testów podłącz zasilanie z ładowarki/zasilacza USB.

Edited by kola01