Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak?

Screenshot_2021-04-26-13-12-13-653_com.android.settings.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, hlebix napisał:

Dzisiaj wróciłem do stocka na redmi note 8t, wkurzało mnie to że nie mogłem płacić zbliżeniowo aplikacja banku. Wgrałem system przez miflasha i zablokowałem bootloaedra, i mam problem z NFC. Płatności nie działają, aplikacja banku zachowuje się tak jakby NFC było wyłączone a w ustawieniach jest włączone na stałe. Nie mogę też zmienić ustawienia układu zabezpieczającego. Nie znalazłem w internecie nic na temat tego błędu. Czy da się to jakoś naprawić? Co poszło nie tak?

Screenshot_2021-04-26-13-12-13-653_com.android.settings.jpg

Zmień portfel na HCE , nie SIM

Opublikowano
1 godzinę temu, hlebix napisał:

nie mogę zmienić tego ustawienia, jest zablokowane

Jak to zablokowane ?? Skoro wróciłeś do poprzednich ustawień , musi działać. Coś nakombinowałeś

Opublikowano

No ale nie działa, i chcę wiedzieć dlaczego. nie wiem o co chodzi, na romie wyglądało to dokładnie tak samo, teraz to jest kompletny stock i dalej nie działa. Te ustawienia są nieklikalne.

Opublikowano

Układu zabezpieczającego nie da się zmienić, jeżeli nfc jest wyłączone.

Coś masz nie tak z komunikacją nfc, bo niby jest ona włączona, a system i programy uważają, że nie.

Opublikowano

Może, rom który wgrałeś nie obsługuje nfc, lub nie nadpisał jego oprogramowania.

Spróbuj może wgrać jakieś inne, wcześniejsze wersje tego romu.

Opublikowano
44 minuty temu, hlebix napisał:

na romie wyglądało to dokładnie tak samo

Może nfc się popsuło, albo przy wgrywaniu customa coś się trwale posypało. Na wcześniejszym ekranie powinno być "Przywróć funkcjonalność NFC", kliknięcie w to też nie pomaga?

Opublikowano

Nawet nie mam takiej funkcji w ustawieniach...

15 minutes ago, FromWP said:

Na wcześniejszym ekranie powinno być "Przywróć funkcjonalność NFC"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Działa bez problemu na romie hellas 12.0.2 i 12.0.3, więc i na eu V12.0.3 powinien.

Edytowane przez erno