marcin19883 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Chciałem zmienić przez fastboota rom z EEA na Global i nie mogłem. Wyskoczył komunikat "antirollback check error". Telefon według https://miuipolska.pl/mi-10t-lite/ Nie ma ARB. Więc jak to możliwe? A poza tym nawet, jeśli byłby ARB, to Global i EEA są na Andku 11. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez marcin19883
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Nie wiem, jak to możliwe, niemniej jeśli taki komunikat wyskakuje, to usunięcie linijki sprawdzającej to ze skryptu załatwia problem. Potem telefon powinien móc się normalnie uruchomić.
marcin19883 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2021 20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: usunięcie linijki sprawdzającej to ze skryptu załatwia problem. A wiesz gdzie należy tego szukać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W folderze z ROMem masz kilka plików zaczynających się od flash_. W zależności od tego, czy chcesz wgrać z zablokowaniem bootloadera, czy bez, czy z zachowaniem danych w pamięci, to musisz wybrać odpowiedni plik. Otwierasz go w jakimś edytorze (może być nawet zwykły notatnik, choć najlepiej chociaż notepad++ albo visual studio code), w nim szukasz linijki gdzie jest antirollback i ją całą usuwasz. 1
marcin19883 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Cytat ::check anti_version if exist %~dp0images\anti_version.txt (for /f "delims==" %%a in (%~dp0images\anti_version.txt) do (set CURRENT_ANTI_VER=%%a)) if [%CURRENT_ANTI_VER%] EQU [] set CURRENT_ANTI_VER=0 for /f "tokens=2 delims=: " %%i in ('fastboot %* getvar anti 2^>^&1 ^| findstr /r /c:"anti:"') do (set version=%%i) if [%version%] EQU [] set version=0 set anticheck="antirollback check pass" if %version% GTR %CURRENT_ANTI_VER% set anticheck="Current device antirollback version is greater than this pakcage" echo %anticheck% | findstr /r /c:"pass" || @echo "Antirollback check error" && exit /B 1 Od razu na początku widać tekst. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez marcin19883
pawelt Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Spróbuj umieścić wgrywany rom w głównym katalogu bo inaczej mi flash głupieje wg zasady x:/ katalog z rom
Rekomendowane odpowiedzi