Jump to content

Jak wymusić aktualizacje oprogramowania? (Mop pro - polska dystrybucja)

Recommended Posts

Hej,

Mam odkurzacz z polskiego sklepu (Odkurzacz Xiaomi Mi Robot Vacuum MOP Pro czarny Polska Dystrybucja) kupiony we wrześniu 2020.

Wersja oprogramowania to 3.5.3_017. W aplikacji na IOS nie ma możliwości aktualizacji, pokazuje że jest to najbardziej aktualna. Można jakoś wymusić aktualizacje?

Ogólnie jest z odkurzaczem ok, ale czasem próbuje od nowa mapować, a może nowa wersja by to poprawiła.

Edited by Maver

• Maver changed the title to Jak wymusić aktualizacje oprogramowania? (Mop pro - polska dystrybucja)

Nie ma obecnie nowszej wersji dostępnej w Polsce. Była 3.5.3_021, ale trafiła tylko do niektórych i została potem wycofana.

Niektórzy donoszą o 3.5.8_0035, ale to głównie Indie. U nas miała być na początku roku i dalej nic.

• Thanks 1

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Posiadam dwie sztuki: pierwszą wersję odkurzacza Xiaomi (XIAOMI Mi Robot Vacuum Pro- piękna sprawa) oraz od kilku miesiecy także porażkę wg mnie Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro. Mop posiada tragiczną baterię w porównaniu z poprzednikiem, siła ciągu w opisie niby mocniejsza jednak odkurzacz jest mniej dokładny. Wystarczy podnieść i porównać obszar ciągu aby dostrzec, że siła ciągu wynika tylko z zmniejszenia powierzchni ciągu (czyli oszustwo) co negatywnie wpływa na jakość sprzątania. Mop pro niby w opisie niższy a blokuje się tam gdzie starszy brat wjeżdża bez problemu. Mop pakuje się do szafy gdy otwarta przez progi, starszy szanuje takie przeszkody. Przy krawędziach także starszy porusza się zgrabnie nowy natomiast tłucze się o ściany. W przypadku ustawienia przeszkody w trakcie sprzątania starszy radzi sobie doskonale planuje zmiany i je realizuje, natomiast mop pro gubi się traci czas, baterię i w konsekwencji potrafi po kilka minut kręcić sie w kółko by zaprzestać dalszej pracy. Mop pro w trakcie sprzątania także potrafi tak zaplanować sprzątanie, że jedno pomieszczenie dzieli na kilka części i już nie wiemy czy tu był czy nie. I do sedna starszy model co chwilę aktualizował oprogramowanie co uczyniło go naprawdę super sprzętem. Mop pro to zagubione dziecko bez aktualizacji nie polecam tego modelu jestem zawiedziony, gdyby nie kwestia mapowania, która sie sprawdza byłby to z gorszych zakupów. Oczywiście użytkownicy którzy nie posiadają porównania mogę mieć inne zdanie, polecam zakup starszego modelu i możemy wówczas podjąć rozmowę.

• 7 months later...
  • 3 months later...