Maver Posted April 3, 2021 Share Posted April 3, 2021 (edited) Hej, Mam odkurzacz z polskiego sklepu (Odkurzacz Xiaomi Mi Robot Vacuum MOP Pro czarny Polska Dystrybucja) kupiony we wrześniu 2020. Wersja oprogramowania to 3.5.3_017. W aplikacji na IOS nie ma możliwości aktualizacji, pokazuje że jest to najbardziej aktualna. Można jakoś wymusić aktualizacje? Ogólnie jest z odkurzaczem ok, ale czasem próbuje od nowa mapować, a może nowa wersja by to poprawiła. Edited April 3, 2021 by Maver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exodus Posted April 6, 2021 Share Posted April 6, 2021 Nie ma obecnie nowszej wersji dostępnej w Polsce. Była 3.5.3_021, ale trafiła tylko do niektórych i została potem wycofana. Niektórzy donoszą o 3.5.8_0035, ale to głównie Indie. U nas miała być na początku roku i dalej nic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maver Posted April 18, 2021 Author Share Posted April 18, 2021 Ok, dzięki za wyjaśnienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaek_14 Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Posiadam dwie sztuki: pierwszą wersję odkurzacza Xiaomi (XIAOMI Mi Robot Vacuum Pro- piękna sprawa) oraz od kilku miesiecy także porażkę wg mnie Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro. Mop posiada tragiczną baterię w porównaniu z poprzednikiem, siła ciągu w opisie niby mocniejsza jednak odkurzacz jest mniej dokładny. Wystarczy podnieść i porównać obszar ciągu aby dostrzec, że siła ciągu wynika tylko z zmniejszenia powierzchni ciągu (czyli oszustwo) co negatywnie wpływa na jakość sprzątania. Mop pro niby w opisie niższy a blokuje się tam gdzie starszy brat wjeżdża bez problemu. Mop pakuje się do szafy gdy otwarta przez progi, starszy szanuje takie przeszkody. Przy krawędziach także starszy porusza się zgrabnie nowy natomiast tłucze się o ściany. W przypadku ustawienia przeszkody w trakcie sprzątania starszy radzi sobie doskonale planuje zmiany i je realizuje, natomiast mop pro gubi się traci czas, baterię i w konsekwencji potrafi po kilka minut kręcić sie w kółko by zaprzestać dalszej pracy. Mop pro w trakcie sprzątania także potrafi tak zaplanować sprzątanie, że jedno pomieszczenie dzieli na kilka części i już nie wiemy czy tu był czy nie. I do sedna starszy model co chwilę aktualizował oprogramowanie co uczyniło go naprawdę super sprzętem. Mop pro to zagubione dziecko bez aktualizacji nie polecam tego modelu jestem zawiedziony, gdyby nie kwestia mapowania, która sie sprawdza byłby to z gorszych zakupów. Oczywiście użytkownicy którzy nie posiadają porównania mogę mieć inne zdanie, polecam zakup starszego modelu i możemy wówczas podjąć rozmowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Canterbury Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Chyba żadnych aktualizacji ten odkurzacz już nie dostanie co? Bardzo by mi się przydała funkcja zapamiętywania więcej jak jednego piętra. Ale producent chyba się na ten model już wypiął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtasTaba Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 No dobra, ale to czy istnieje jakakolwiek możliwość wgrania innego softu do wersji globalnej niż 3.5.3_0017? Chociażby ten który był tylko dla niektórych i został wycofany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts