Jump to content

Mi 10 Lite 5G - problem z aktualizacją

mianneekk

Recommended Posts

Witajcie,

Dziewczyna kupiła kilka miesięcy temu nowy Mi 10 Lite 5G. Ma zainstalowany od zakupu MIUI Global 12.0.2 Stabilna 12.0.2.0(QJIEUXM). Próba aktualizacji bezpośrednio z systemu nie chce się wykonywać. Co zrobić aby zainstalować ostatnią stabilną wersję bez kasowania danych, ustawień itp.?? Gdyby to był mój telefon to co innego...

Ściągnij najnowszy ROM: http://bigota.d.miui.com/V12.1.4.0.RJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V12.1.4.0.RJIEUXM_a2a041fd3c_11.0.zip

Dotknij kilka razy ikony 12 w aktualizatorze, odblokują się dodatkowe opcje. Potem 3 kropki > Wybierz paczkę aktualizacji > wybierasz ten plik. Aktualizator zweryfikuje go i zwróci ci komunikat dot. aktualizacji.

Zrobiłem jak poradziłeś, dodatkowe funkcje aktualizacji się odblokowały, po wskazaniu pliku wyświetlił komunikat "Nie można zweryfikować aktualizacji" a poniżej "Nie można flaszować tej stabilnej pamięci ROM".

Tu poszło. Najpierw odszyfrowywanie, restart telefonu i aktualizacja się wykonała prawidłowo. Czy to oznacza, że muszę instalować po kolei każde wydanie?

Edit: Znalazł MIUI V12.1.3.0.RJIEUXM ;)

Edited by mianneekk

Jest tak że jak się nie robiło jakiejś pośredniej aktualizacji a weszła "duża" to trza pośrednią najpierw puścić żeby później duża zaskoczyła.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...