Problemy techniczne
16 topics in this forum
-
- 1 follower
- 14 replies
- 35.5k views
Cześć wszystkim, Mam problem ze swoim Mi 10 lite, od kilku dni zdażały mu się samoistne restarty. Bardzo często działo się to w trakcie korzystania z Map Google i jednoczęśnie był podłączony do Ładowarki. Po restarcie co wydaje mi sie dziwne potrafił uruchomic się w trybie recovery ( korzystam z TWRP 3.4 xx). używałem najświeższej wersji miui chyba 12.5. Sytuacja jednak się pogprszyła i aktualnie nie uruchamia się wcale, jest zapętlony na logo Mi i wibracji. próba uruchomienia w do recovery także kończy się ciągłymi restartami. pojawia sie jedynie "pulpit" TWRP i następuje restart. aktualizacja do MIUI 13 z tego wątku nie pomogła, wgrałem także najnowsze twrp…
Last reply by krzysiek63, -
-
- 3 replies
- 34.3k views
Proszę o pomoc od pewnego czasu nie działa mi dioda powiadomień wersja androida miui global 12.5.2. W ustawieniach dioda jest włączona, aplikacje mają do niej dostęp. Optymalizacja MIUi włączona. W internecie brak rozwiązania. Dzięki za pomoc
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 913 views
Mam problem z telefonem. Dziś telefon na oryginalnej ładowarce zaczął ładować wyłącznie powoli, jakby ładowarka nie była oryginalna, do tego nie działa wejście słuchawkowe i co chwilę w trakcie rozmowy nie jestem słyszalny. Myślę, że to nie przypadek, że wszystko naraz położone w podobnym miejscu przestaje działać, powiedzcie, co to może być?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 480 views
Witam forumowiczów, Na żony Mi 10 Lite 5G przestało działać szybkie ładowanie. Sprawdzone na 2 ładowarkach i 4 kablach. Wersja MIUI 12.5.2.0. Na każdej konfiguracji ładowarek i kabli mój Mi 9 Lite ładuje się szybkim ładowaniem. Jakieś pomysły, czy reklamacja?
Last reply by PioJa, -
- 0 replies
- 582 views
Zaktualizowałem swój mi10 lite do wersji 12.5.3 i od tego momentu nie mogę robić zdjęć ani nagrywać, bo wyskakuje mi powiadomienie, że muszę włożyć kartę SD, a z tego co wiem to do tego telefonu karta SD nie wchodzi. Nie mogę też zapisywać zdjęć z messengera jak i robic zrzutow ekranu, bo rowniez wyskakuje blad o posiadaniu zbyt malej ilosci pamieci. Czy ktoś też ma z tym problem?. Z pamięcią wszystko okej, bo mam ponad 70gb wolnego.
Last reply by tchibek, -
- 0 replies
- 1.6k views
Czy w mi10 Lite nie ma opcji wyszukiwania numerów nie zapisanych. W poprzednich modelach miałem takie coś że wpisywałem pierwsze 3-4 cyfry i wyskakiwały numery które do mnie dzwoniły lub je wybierałem. Tak samo nie mogę tego zastosować w wiadomościach aby po numerach można by było wyszukiwać wiadomości.
Last reply by Diag, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.2k views
Witam Przymierzam się do ROMu od Xiaomi.eu Bootloader odblokowany Flash TWRP twrp350 z XDA też przechodzi Po komendzie bootowania obrazu twrp telefon staje na logo Xiaomi i tak stoi w nieskończoność(Telefon jest widoczny nadal w trybie fastboot) Czy może ktoś posiada jakieś pomysły co mogę robić źle? Oczywiście telefon mogę normalnie uruchomić Z góry dziękuję za odpowiedzi
Last reply by mazi54, -
- 7 replies
- 4.3k views
Witajcie, Dziewczyna kupiła kilka miesięcy temu nowy Mi 10 Lite 5G. Ma zainstalowany od zakupu MIUI Global 12.0.2 Stabilna 12.0.2.0(QJIEUXM). Próba aktualizacji bezpośrednio z systemu nie chce się wykonywać. Co zrobić aby zainstalować ostatnią stabilną wersję bez kasowania danych, ustawień itp.?? Gdyby to był mój telefon to co innego...
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 765 views
Od niedawna mam wyraźny problem z baterią, której poziom szybko spada mimo niewielkiego użytkowania. I odpalonego trybu oszczędzania baterii. Szczególnie duże straty widać po stronie "innych aplikacji" i stąd moje pytanie - czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie co dokładnie jest tu winowajcą i na ewentualne poskromienie problemu?
Last reply by Bartosz Dylewski, -
- 22 replies
- 7.8k views
Witam od wczoraj jestem posiadaczem MI 10 lite z PLAY i mam problem z Always on Display tzn gdzy blokuje telefon to przez 10 sek zegarek jest widoczny ale zaraz potem znika , gdy przychodzą powiadomienia np z Facebooka to tylko wibruje i nawet się nie podświetla , w ustawieniach AOD irytuje mnie jedna rzecz mianowicie jest taka opcja "wyświetl elementy" i po wejściu w to mam tylko " przez 10 sekund po dotknięciu" i nic nie mogę zmienić . Gdzie szukać problemu ?
Last reply by symforian, -
- 0 replies
- 822 views
Mam taki problem, GPS (lokalizacja) działa bez problemu do czasu połączenia telefonicznego (wychodzące lub przychodzące) - wtedy sygnał GPS znika, po zakończeniu rozmowy powraca. Znalazłem w necie parę wątków z tą przypadłością, ale nadal nie znalazłem rozwiązania. Podczas utraty sygnału GPS w momencie połączenia telefonicznego aplikacje typu Strava wywalają się - niemożliwe jest dalsze rejestrowanie trasy. Dodam że wszystkie funkcje oszczędzania energii wyłączyłem i nie jest to z tym związane. Gdy nie używa się telefonu (rozmów) GPS działa bez przerwy ... Mi 10 Lite 5G MIUI Global 12.0.2(qjieuxm) android 10 qkq1.191222.002
Last reply by dm75, -
- 3 replies
- 3.5k views
Hej, Od dłuższego czasu nie mogę odbierać ani wysyłać MMS na transmisji danych. Sprawdzałam już APN, wszystko mam dobrze ustawione, od dzisiaj telefon mam w innej sieci i problem nadal występuje. Gdy mam WiFI wszystko działa, mogę wysyłać i odbierać, jak przełączę na transmisję danych to koniec. Jakiś pomysł co mogłam źle zrobić? Na początku wszystko działało, nie umiem skojarzyć kiedy przestało działać.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 2.4k views
Czy komuś się udało ustawić odblokowywanie telefonu przez urządzenie Bluetooth inne niż od Xiaomi (np. Samsung Galaxy Watch)? Zegarek jest autoryzowany, wszystkie niezbędne aplikacje i pluginy wgrane, powiadomienia działają, podczas próby uruchomienia "odblokuj za pomocą urz. bluetooth" nie wykrywa zegarka (wykrywa wyłącznie urządzenie od xiaomi)
Last reply by mdagajew, -
- 2 replies
- 3.8k views
Mi 10 Lite 5G, MIUI 12.0.2 Dioda nie działa przy wyświetlaniu powiadomień (podczas ładowania świeci). Przeszukałem internet, standardowa zmiana ustawień nie pomaga (oszczędzanie baterii, powiadomienia, etc.) Jakiś pomysł?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 2.3k views
Muzyka średnio się słucha [WAV 32 BIT] ,dźwięk zniekształcony. Nie wiem w czym problem. Słucham na słuchawkach które w laptopie wszystko dobrze odbierają a w telefonie lipa. Zauważyłem że Xiaomi Mi 10 Lite ma dźwięk przestrzenny a nie stereo. Opcja Mono poprawia dźwięk jednak dalej jest problem. Licze na pomoc :)
Last reply by Yuri8080, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, Korzystam z internetu poprzez tethering USB na komputerze, jednak jest to dość uciążliwe ze względu na ciągłe rozłączanie. Wygląda to, jakbym wyciągał kabel z telefonu i od razu wkładał. Częstotliwość rozłączania nie jest stała, czasami rozłącza mnie po godzinie, czasami co minutę. Szukałem rozwiązania w ustawieniach, jednak nie znalazłem niczego odpowiedniego. Ktoś miał taki problem, albo umie go rozwiązać?
Last reply by Omnadren,