Jump to content

Niebieska poświata na ekranie, przegrzewanie się

Damian9624

Recommended Posts

Hej. Postanowiłem założyć tu wątek ponieważ nie wiem gdzie szukać porad. Mianowicie, posiadam mi 11 od premiery, w MediaExpert zamontowali mi folie hydrożelową no ale mniejsza nie o to chodzi. Na ekranie telefonu przy jasnym motywie czy przeglądaniu jasnych stron w lewym górnym rogu jest zauważalna niebieska poświata, przebarwienie, nie wiem jak to nazwać, nie wpływa to na użytkowanie, wszystko widać normalnie w tym miejscu tylko ekran jest taki jakby bardziej niebieski niż biały, w każdym bądź razie różni się od reszty. Nie jest to wypalenie ani nic takiego, chyba... Nie chcę odsyłać na gwarancję ale jeśli ma się to pogłębiać to nie mam wyjścia, niestety nie mogę uchwycić tego na zdjęciu. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? No a wracając do folii hydrożelowej to myślałem, że jest to jej wina i po prostu w tym miejscu jest za dużo kleju albo cos w tym stylu, zdjąlem cała i niestety, na ekranie nadal to samo, stówa w dupe... Do tego telefon mega się grzeje, przy normalnym użytkowaniu na zwiększonej jasności potrafi dojść do 39 stopni na baterii a przy dłuższym graniu w 60fps dochodzi do 45 aż pali w ręce. Będą to poprawiać? Pozdrowki i liczę na pomoc. 

Edited by Kacper Skrzypek
Tytuł "Problemy z Mi 11" nic nie wnosi. Zmieniono.

• Kacper Skrzypek changed the title to Niebieska poświata na ekranie, przegrzewanie się

Ekran jest niepokojący, ja bym chyba nie godził się na użytkowanie nowego telefonu za kilka tysięcy z wadą ekranu.. na szczęście z moim jest wszystko ok. A co do temperatur, to witamy w społeczności Mi 11. :-) Taka zaleta Snapdragona 888. Mi już schodzi skóra z opuszków palców. A na serio to temperatury tego telefonu są naprawdę słabe. Jednakże wczoraj robiłem update do 12.0.11 dla testerów i pech chciał, że zaliczyłem bootloopa i musiałem zrobić wipe data. Po wipe data nie klonowałem już danych ze starego telefonu, tylko przywróciłem kopię z chmury i wydaje mi się, że jest lepiej. Użycie RAMu spadło u mnie z 80 do 70%, a i temperatura baterii nie skacze po czasie do 40C podczas przeglądania social media... Może podczas klonowania danych ze starego systemu coś się mocno skopało "pod maską" systemu. Być może z kolejnymi aktualizacjami będzie lepiej. ;)

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

U mnie zaś temperatura skacze do 40 stopni jedynie jak gram w coda sporą ilość czasu na najwyższych, ale nie nagrzewa się obudowa znacznie bo na bieżąco stara się chłodzić jest tylko ciepły, miui 12.5 Stable,przy przeglądaniu socjal mediów itd 32/35 stopni max mam