zajec Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) Cześć, poszukuję uchwytu do samochodu, czy możecie powiedzieć z czego Wy korzystacie i co polecacie? Szukam raczej uchwytu magnetycznego z ładowaniem indukcyjnym. Ewentualnie grawitacyjny. Ogółem wybieram między 1. Uchwyt na telefon XIAOMI Mi Wireless Car Charger 20W 2. Uchwyt na telefon XBLITZ G850 Pro Co sądzicie o nich ? PS: Czy zauważyliście wpływ mocowania magnetycznego na trwałość baterii ? lub aparaty ? Apple oficjalnie, pisze że to ma wpływ na ich stabilizację obrazu. Edytowane 10 Marca 2021 przez zajec
mrosi Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 @zajec Mam coś takiego: https://www.aliexpress.com/item/4000152671417.html Świetny uchwyt. Do deski przyklejasz na taśmę zaaplikowaną na spodzie. Przyssawki w "oparciu" trzymają telefon. Świetnie rozwiązane. Oczywiście do tego jeszcze ładowarka (np. do gniazda zapalniczki).
szczyku Opublikowano 24 Maja 2021 Opublikowano 24 Maja 2021 Poszukuję magnetycznego uchwytu do auta, jak najmniejszego i z bezprzewodowym ładowaniem. 15-20 Watt. Ktoś zakupił coś w tym stylu i może polecić?Martwi mnie że po przyklejeniu pierścienia do magnesu, będą problemy z ładowaniem bezprzewodowym.Nie wiem czy dobrze się zorientowałem, ale iPhony mają już w sobie pierścień magnetyczny, jak to jest w przypadku mi11?
szczyku Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Przyszedł zamówiony uchwyt z ładowarką indukcyjną. Uchwyt wykonany solidnie (aluminium), dość ciężki. Możliwość montażu i na klej, jak i do kartki wentylacyjnej auta (polecam tą drugą opcję - grzeje się podczas ładowania). W zestawie dostajemy dwa pierścienie i dwie dodatkowe naklejki i przewód USB-A - USB C.Pierścień wsadzony tylko pomiędzy etui, a telefon (trzeba się pobawić i znaleźć optymalne miejsce) - smartfon się trzyma bardzo dobrze.Gdy telefon nie ma, w samym środku delikatnie na niebiesko jest podświetlenie.Zostało ładnie schować przewód ładowania i cieszyć się z urządzenia. Do zasilania będę używał ładowarki samochodowej od Xiaomi 100Watt. Ma dwa wyjścia, więc do jednego na stałe będzie podłączony właśnie ten uchwyt. 1
Rekomendowane odpowiedzi