Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

liczę na Waszą fachową podpowiedź. Zdjąłem już blokadę, ale nie wiem który wgrać ROM, aby korzystać z nagrywania rozmów.

Jakoś mało jest szczegółów dotyczących Xiaomi Redmi Note 9 (3/64). Bardzo proszę o wskazanie linku który dokładnie pobrać plik.

Dzięki z góry.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Miflashem zdejmowałem bootloadera. Według tutoriala z forum?

ps. jednak zależy mi na płatnościach NFC, może jest inna opcja?

Opublikowano
4 minuty temu, Zib666 napisał:

miflash_unlock.exe

Może dodali MiUnlocka do nowych wersji MiFlasha. Najnowszych nie używałem. 

Opublikowano

NO to spróbowałem. Na razie bez rezultatu.

Po odpaleniu MiFlasha zalogowałem telefon, zobaczył go, wypakowałem ROM na dysk C i hopla. 

Niestety wychodzi jak na obrazku poniżej. Próbowałem flash_all.bat i potem flash_all_except_data_storage.bat 

image.thumb.png.cf8014c2e9494eb95992d054b40faed8.png

Próbowałem kilka razy - zawsze kończy się errorem.

Pomyślałem, że przecież mój chip to MediaTek więc przy wyborze chipa pojawia się :

image.thumb.png.7359e6f037510cc41b0ecd80c727270f.png

i nie bardzo wiem co tam wpisać.

Pomożecie?

Z.

Opublikowano

Udało się na laptopie. Działa. DZIĘKI SERDECZNE ZA POMOC.

Mam jeszcze kilka pytań aby nie zepsuć tego co udało się osiągnąć:

1 Czy powinienem zablokować bootloader? Co to zmieni? Czy ma wpływ na płatności NFC i przede wszystkim na nagrywanie rozmów?

2 Czy mogę instalować apki, zalogować się do konta Google itp? 

3 Czy mogę automatycznie pobierać aktualizacje, czy nie zablokują nagrywania? Jeśli nie to jak zabezpieczać telefon?

4 Czy np. będzie działać Automatic Call Recorder Pro (mam licencję)? 

5 Jest coś, co powinienem wiedzieć?

Opublikowano

1. Jak chcesz, to zablokuj. Z pewnością Google Pay będzie mieć z odblokowanym bootloaderem problem, choć oczywiście wszystko da się jakoś obejść. Na nagrywanie nie powinno to wpłynąć.

2. Tak.

3. Prawdopodobnie tak, nie powinni tego zablokować tam, gdzie jest ono od startu (miejmy nadzieję).

4. Prawdopodobnie tak, ale musisz to sprawdzić.

Opublikowano
8 godzin temu, Zib666 napisał:

Jakie jest ryzyko jak nie zablokuję? Tylko problemy z płatnościami czy coś dodatkowo?

Jeśli nie masz ustawionej blokady ekranu, to ktoś może np. w razie kradzieży uzyskać dostęp do Twoich danych, ale to w sumie nie jest wielka różnica czy masz odblokowany, czy zablokowany bootloader.

Tak jak wyżej wspomniał @Netoper, apka McDonalda też walczy z odblokowanym bootloaderem i wyświetli odpowiedni komunikat, Pokemon GO chyba ma podobnie, niektóre apki bankowe mogą mieć podobnie (nie wszystkie; Santander wyświetla info o roocie, ale pozwala korzystać dalej bez problemu). Dla większości apek stan bootloadera jest obojętny, a przynajmniej tych, z których ja korzystam.

Opublikowano

Ok, dzięki za info. 

Revolut nie chce stokenizować karty do płatności NFC, podaje bezpośrednio, że brak blokady. Apki NestBanku, Aliora i Millenium idą.

Zamykam temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...