Zaworov Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 Cześć, Chciałem zapytać Was o kilka rzeczy. Pierwsza podstawowa - czy jesteście zadowoleni z jakości sprzątania robota? Przed kupnem czytałem, że robot nie zastąpi tradycyjnego odkurzania od czasu do czasu, z drugiej strony wszędzie spotykam się z przychylnymi opiniami na temat czyszczenia przez niego podłóg. W mojej rodzinie jest kilka starszych modeli (bez mopa) jak i jeden STYJ02YM twierdzi, że podłogi są wręcz "wylizane". Dziwi mnie to, bo ja czuję że zawsze muszę poprawić po robocie. Pojemnik jest rzeczywiście pełen po kilku jazdach, ale zawsze trzeba coś poprawić, bo część paprochów ominie, część jedynie rozrzuci bardziej... Żeby ogarnął piasek naniesiony zimą do przedpokoju, to tylko mogę pomarzyć... W rezultacie zaczynam coraz częściej sięgać po tradycyjny odkurzacz od razu, co mnie frustruje i jest bez sensu :/ Dodatkowo coraz trudniej być mi ambasadorem pomysłu kupna robota, gdy żona była przeciwna Dodam, że po wyczyszczeniu filtra, szczotki, pojemnika na kurz ciągle jakość sprzątania jest niezadowolająca. I nie sądzę, żebym miał jakieś wygórowane wymagania, ot skoro mam robota to chciałbym mniej myśleć o ręcznym sprzątaniu, a nie sprawdzać po nim jak poszło. Zastanawiałem się chwilę, czy to kwalifikuje się do reklamacji, ale jak tutaj argumentować tak subiektywne odczucia. Może po prostu ten produkt nie jest dla mnie... :/ Dziękuję za Wasze opinie. Pozdrawiam.
worekgdy Opublikowano 25 Lutego 2021 Opublikowano 25 Lutego 2021 Oczywiście, że możesz. Nie gwarancja, a niezgodność towaru z umową. Oczywiście są odpowiednie warunki jakie trzeba spełnić.Poczytuje https://www.google.com/amp/s/www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/gwarancja/231400,Gwarancja-a-uprawnienia-z-tytulu-niezgodnosci-towaru-z-umowa.html.amplub poszukaj na innych stronach.A mocno upraszczając: odkurzacz ma odkurzać, a skoro tego nie robi lub robi to niewłaściwe, to masz prawo odstąpić od umowy.Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Piotr_Xiaomi Opublikowano 25 Lutego 2021 Opublikowano 25 Lutego 2021 Może taki dziwny egzemplarz ci się trafił? Użytkuje mój dopiero przez trzeci tydzien ale nie mam zastrzezen. Byłem u rodziców gdzie tego samego dnia odkurzali swoim wypasionym odkurzaczem "machając przy tym ręką" i wyglądało jakby faktycznie było czysto a mój robocik zebrał dodatkowo dużą ilość sierści psa, kurzu i piachu. Po każdym odkurzaniu czyszczę filtr i myję pudełko na kurz. Mam świadomość, że jak te elementy są brudne to siła ssania jest gorsza.
Exodus Opublikowano 16 Marca 2021 Opublikowano 16 Marca 2021 Ja też jestem zadowolony. Po roku dopiero ewidentnie było widać pogorszenie jakości sprzątania - wymiana szczotek i filtra w pojemniku załatwiła problem. Generalnie zdarza się że nie wszystko wciągnie, ale to przypadek jeden na kilka sprzątań. Z ogarnięciem piasku w korytarzu nie ma problemu.
Rekomendowane odpowiedzi