Skocz do zawartości

Brak mozliwosci polaczenia telefonu XIAOMI MI NOTE 10 LITE z hulajnoga XIAOMI M365 PRO 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z polaczeniem jednego z telefonow do powyzszej hulajnogi. Gdy lacze hulajnoge z telefonem REDMI NOTE 8 PRO, to nie ma zadnych prroblemow. Sprzet bez trudnosci zostaje sparowany z telefonem. Problem pojawia sie, gdy chce udostepnic hulajnoge dla drugiego telefonu - XIAOMI MI NOTE 10 LITE. Urzadzenia probuja sie sparowac po czym slychac dwukrotne pikniecie hulajnogi i w aplikacji wraca mi obraz do menu glownego (lobby). Probowalem usunac hulajnoge z aplikacji na REDMI NOTE 8 Pro aby stac sie administratorem.Podczas checi polaczenia z XIAOMI NOTE 10 LITE wyskakuje komunikat "Nie podlaczono", czy cos podobnego (z nerwow juz nie pamietam),a dziwne, bo wszystkie kroki laczenia niby zostaly oznaczone zielona fajeczka. Prosze o pomoc, gdyz chcialbym aby hulajnoga byla uzywana przez 2 domownikow z zabezpieczeniem przez apikacje. Pozdrawiam.

PS: Lokalizacja wlaczona, telefon doslonie polozony na kierownicy, wiec nie powinien stracic zasiegu ani sygnalu polaczenia z urzadzeniem hulajnogi.

PS2: Dla sprawdzenia, czy to problem z moim telefonem (Xiaomi Mi Note 10 Lite - z udostepniony do hulajnogi) wzialem siostry telefon (Huawei jakis), gdy byla u mnie w odwiedzinach i sytuacja wyglada podobnie. Ustawilem udostepnienie urzadzenia, Huawei otrzymal komunikat w aplikacji Xiaomi Home, podczas proby polaczenia na sekunde wlacza sie na ekranie hulajnoga z jej "opcjami" po czym wyrzuca do menu glownego (lobby) oraz hulajnoga podczas tego wydaje dwa szybkie sygnaly dzwiekowe. Analogicznie jak w przypadku mojego telefonu

Jedynie z tel. redmi note 8 pro, ktory jest administratorem nie wystepuje problem z laczeniem. Reaguja urzadzenia na siebie od strzala.

• michaleqqqq zmienił(a) tytuł na Brak mozliwosci polaczenia telefonu XIAOMI MI NOTE 10 LITE z hulajnoga XIAOMI PRO 2 mimo udostepnienia urzadzenia prze telefon glowny (REDMI NOTE 8PRO). Podczas proby polaczenia slychac dwukrotne, krotkie pikniecie hulajnogi, a aplikacja wraca do lobby
Opublikowano
Dnia 7.02.2021 o 21:45, michaleqqqq napisał:

Prosze o pomoc, gdyz chcialbym aby hulajnoga byla uzywana przez 2 domownikow z zabezpieczeniem przez apikacje

Szczerze Ci powiem że, jeżeli z tego powodu walczysz to jako zabezpieczenie polecam raczej gruby łańcuch i kłódkę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Widziałem taką sytuację, na własne oczy i przyczyną było to, że hulajnoga była podłączona aktualnie do jednego urządzenia z którego została udostępniona innemu użytkownikowi i podczas próby połączenia na drugim urządzeniu - dwa piknięcia, czyli rozłączenie z pierwszym urządzeniem i koniec. Dzieje się tak, gdyż hulajnoga NIE może być podłączona przez bluetooth do jakiegokolwiek urządzenia podczas gdy inne urządzenie próbuje się z nią połączyć. Należy na to zwrócić uwagę, ponieważ nawet nieświadomie hulajnoga może się automatycznie połączyć z pierwotnie sparowanym urządzeniem podczas gdy aplikacja działa w tle a bluetooth jest włączony.

• Acid zmienił(a) tytuł na Brak mozliwosci polaczenia telefonu XIAOMI MI NOTE 10 LITE z hulajnoga XIAOMI M365 PRO 2
  • 2 tygodnie później...