slawek.kasinski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Witam serdecznie Jestem świeżym użytkownikiem dwóch kamer Imilab EC3. Chyba nie do końca rozumiem w jaki sposób kamery zapisują nagrania na karcie SD. Po podłączeniu pierwsze co zrobiłem, to ustawiłem kamery w tryb monitorowania. Zaakceptowałem ustawienia domyślne, czyli: 1) 24h/7; 2) niska czułość; 3) interwał co 5 minut. W efekcie kamery zapisują teraz 9-sekundowe nagrania co 5 minut. Nie rozumiem po co. Próbowałem je usunąć poprzez formatowanie, ale usunęły się wszystkie filmy oprócz tych w asystencie monitorowania. W grę wchodzi tylko i wyłącznie usuwanie ręczne, ale jest to bardzo bardzo pracochłonne. Chciałbym ustawić tak kamery, żeby - po prostu - wysyłały mi powiadomienia o detekcji ruchu, ale nie tworzyły niepotrzebnych nagrań. Wystarczyłoby, żeby kamera po prostu nagrywała w pętli i informowała o detekcji ruchu. Jak to ustawić? Wiem, że mogę ustawić większy interwał, ale... po co w ogóle ta funkcja? Mam wrażenie, że czegoś nie rozumiem... Bardzo dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie Sławek
rezmus Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 monitoring to krotkie nagrania zapisane w chmurze. nagrania na karte sd maja osobne menu ustawien (storage) i osobne miejsce do ich odtwarzania (playback).
FromWP Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 21 minut temu, slawek.kasinski napisał: kamery zapisują teraz 9-sekundowe nagrania co 5 minut. Nie wiem jak w tej twojej ale w Mi Home Security Camera 1080p bez karty SD wykrywanie ruchu w asystencie monitorowania zapisywane jest w chmurze (9sek nagrania). Interwał to chyba częstotliwość powiadomień (odstęp pomiędzy alarmami). Edytowane 22 Stycznia 2021 przez FromWP
slawek.kasinski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dziękuję za odpowiedzi! Bardzo się cieszę, że w końcu zaczynam coś rozumieć. Czy dobrze rozumiem, że mogę ustawić sobie krótki interwał, niską czułość i nie przejmować się ilością nagrań w monitoringu? Jaki jest adres chmury i jej pojemność? Czy mogę zarządzać jakoś chmurą?
FromWP Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 16 minut temu, slawek.kasinski napisał: Jaki jest adres chmury i jej pojemność? Czy mogę zarządzać jakoś chmurą? Nie ma do niej dostępu, nie wiadomo jaka pojemność. U siebie widzę nagrania z danego dnia, a czasem kulku godzin. Tam samo się kasuje, możesz sie nie przejmować. Nawet z karty SD zrezygnowałem, bo jakieś problemy ta moja kamera z nią ma. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez FromWP 1
Adam Błażejewski Opublikowano 22 Stycznia 2021 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi