Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Jestem świeżym użytkownikiem dwóch kamer Imilab EC3. Chyba nie do końca rozumiem w jaki sposób kamery zapisują nagrania na karcie SD. Po podłączeniu pierwsze co zrobiłem, to ustawiłem kamery w tryb monitorowania. Zaakceptowałem ustawienia domyślne, czyli: 1) 24h/7; 2) niska czułość; 3) interwał co 5 minut. W efekcie kamery zapisują teraz 9-sekundowe nagrania co 5 minut. Nie rozumiem po co. Próbowałem je usunąć poprzez formatowanie, ale usunęły się wszystkie filmy oprócz tych w asystencie monitorowania. W grę wchodzi tylko i wyłącznie usuwanie ręczne, ale jest to bardzo bardzo pracochłonne. Chciałbym ustawić tak kamery, żeby - po prostu - wysyłały mi powiadomienia o detekcji ruchu, ale nie tworzyły niepotrzebnych nagrań. Wystarczyłoby, żeby kamera po prostu nagrywała w pętli i informowała o detekcji ruchu. Jak to ustawić?

Wiem, że mogę ustawić większy interwał, ale... po co w ogóle ta funkcja? Mam wrażenie, że czegoś nie rozumiem...

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie

Sławek

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, slawek.kasinski napisał:

kamery zapisują teraz 9-sekundowe nagrania co 5 minut.

Nie wiem jak w tej twojej ale w Mi Home Security Camera 1080p bez karty SD wykrywanie ruchu w asystencie monitorowania zapisywane jest w chmurze (9sek nagrania). Interwał to chyba częstotliwość powiadomień (odstęp pomiędzy alarmami).

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi! Bardzo się cieszę, że w końcu zaczynam coś rozumieć. Czy dobrze rozumiem, że mogę ustawić sobie krótki interwał, niską czułość i nie przejmować się ilością nagrań w monitoringu?

Jaki jest adres chmury i jej pojemność? Czy mogę zarządzać jakoś chmurą?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, slawek.kasinski napisał:

Jaki jest adres chmury i jej pojemność? Czy mogę zarządzać jakoś chmurą?

Nie ma do niej dostępu, nie wiadomo jaka pojemność. U siebie widzę nagrania z danego dnia, a czasem kulku godzin. Tam samo się kasuje, możesz sie nie przejmować. Nawet z karty SD zrezygnowałem, bo jakieś problemy ta moja kamera z nią ma.

Edytowane przez FromWP
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...