Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

może ktoś coś poradzi, poco świeżo po kupnie mam problem z klatkowaniem/lekkimi przycinkami podczas odtwarzania nagranych filmów w galerii i wgl.długo się wczytują, coś jest ewidentnie nie tak, zastanawiam się nad reklamacją. Wszystko poaktualizowane, dodam że np. gdy odtwarzam w mx playerze wszystkie idzie płynnie.

Opublikowano (edytowane)

@roger1 a jaką masz wersję galerii? Najnowsza to 2.2.16.29-global. Może trzeba ręcznie z aktualizować. https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-gallery/miui-gallery-2-2-16-29-global-release/miui-gallery-2-2-16-29-global-android-apk-download/download/  Jak w innych odtwarzaczach działa dobrze, to bym się tym bardzo nie przejmował. Prawdopodobnie aktualizacja to naprawi (romu, lub galerii). Jest jeszcze nowsza wersja z chińskich romów i u mnie działa bezproblemowo na globalu 2.2.17.19

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
Opublikowano

Wersja aktualna, sprawdzilem równiez ta nowsza którą podałeś i na niej bez zmian. Rozumiem że u was gdy nagrywacie z boku na bok to nie klatkuje nic i nagrania są płynne bez żadnych ścięć ? :D

Opublikowano
8 minut temu, roger1 napisał:

gdy nagrywacie z boku na bok to nie klatkuje nic

A co przez to rozumiesz? Przy stabilizacji cyfrowej potrafi trochę skakać, ale klatkowaniem tego bym nie nazwał. Odtwarza płynnie. Może to jeszcze kwestia ustawień i komunikacji z chmurą, mam tylko lokalne wideo i wyłączone synchro z chmurą.

Opublikowano

W sensie że nagrywam prawa stronę i powoli przejeżdżam w lewo bez wariacji :). Tez myślałem że to kwestia ustawień ale nic nie wymodzilem, ale to chyba nie to bo nagrania raz klatkuja, przewine czasem do poczatku i klatkowania nie ma tak jakby to zależało od wczytania się nagrania czy coś w tym stylu.

Opublikowano
4 minuty temu, roger1 napisał:

tak jakby to zależało od wczytania się nagrania

Zapisuje do pamięci wewnętrznej, czy używasz SD? Możliwe że z twoją wersją romu jest cos nie halo ze współpracą z galerią.