Skocz do zawartości
  • 0

Szybkie ładowanie wygaszacz ekranu

Pytanie

Opublikowano

Kupiłem sobie ładowarkę z QC, jako dodatkową oryginalna też jest QC. Jako, że to nie oryginał miałem wątpliwości, niestety nie wiem jak to sprawdzić. Cały czas pamiętam na wygaszaczu ekranu u dołu podczas ładowania pisało aktualny % i czy to szybkie ładowanie czy nie, teraz tylko ładuję i % na obu ładowarkach. Coś się zmieniło że usunęli tą informację z MIUI? Dzisiaj puściłem na oryginalnej i jestem pewien, że QC działa ale na wygaszaczu nadal tylko ładuję. Poprawcie mnie jak się mylę, doradźcie jak to sprawdzić?

Telefon Xiaomi MI 9T PRO

MIUI 12.3 by xiaomi.eu 20.12.9 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nie, tu restart nie pomoże to już jest od dosyć dawna. Dzisiaj wrzuciłem MIUI 12.5 21.1.6 - bez zmian. Ogólnie pytanie bo myślałem że porzucili to info na ekranie a nie u mnie jest coś nie tak.

• 0
Opublikowano

U mnie w czasie ładowania na ekranie blokady jest napisane czy to szybkie czy też superszybkie ładowanie.

Jeżeli ładowarka którą kupiłeś nie obsługuje QC 4+ to możesz zapomnieć o superszybkim ładowaniu. Twój telefon jest w QC 4+ to i ładowarka musi to obsługiwać, tak samo jak kabel do ładowania.

• 0
Opublikowano (edytowane)

No skoro piszę że ładowarka ma QC to jaki sens ma twój post?! Do tego piszę że mam też oryginalną z QC i to samo... Sprawa się tyczy wygaszacza na którym takie info widniało, a od kilku aktualizacji tego nie widzę. Na screenie widać 29% 43min do końca co potwierdza, że to QC ale napis mam Ładuję nie szybkie ładowanie. 

Screenshot_2021-01-11-22-09-10-406_lockscreen.jpg

Taki sposób znalazłem, wyłączając Ambient Mode napisz wraca, nie działa tylko w tym trybie

Screenshot_2021-01-13-13-08-51-068_lockscreen.jpg

@Puma2012 Ty masz włączony ten tryb?

Edytowane przez paco52327