Jump to content

Xiaomi Mi5 i Family Link - potrzebny downgrade?

_thewill

Recommended Posts

Witajcie. Odgrzebałem mój stary mi5, chciałem dać małoletniemu synowi, niestety Family Link nie chce zaakceptować wersji oprogramowania jaka jest na telefonie.
Jest tam najnowszy android 8 beta. Prawdopodobnie, że jest to beta, nie chce się uaktywnić Family Link. Na innym telefonie xiaomi poszło bez problemowo.
Chciałbym zejść niżej do jakiejś wersji Official Android 7, może jest jakiś Officjal 8 (nie beta) aby Family Link za działało. 
Czy można zrobić downgrade, a jeżeli to jak i jaki starszy soft oficjalny polecacie ?

15 minut temu, _thewill napisał:

Chciałbym zejść niżej do jakiejś wersji Official Android 7

A po co masz schodzić niżej? Jest oficjalny global stable z Androidem 8 na ten tel. Pobierasz wersje fastboot i instalujesz MiFlashem jak odblokowany bl.  Tu linki do oficjalnych romów https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/gemini/ A może to wina odblokowanego bootloadera. Na globalu możesz zablokować i powinno działać.

• Adam Błażejewski changed the title to Xiaomi Mi5 i Family Link - potrzebny downgrade?

ok , więc, ja mam na nim 8.11.22 czyli wersja developerska z 2018-11-26.

Najnowszy to stabilna V10.2.2.0.OAAMIXM 2019-01-21 z ale tej aktualizacji nie mam... może da się jakoś wymusić automatycznie ? bez flashowania, bez kombinowania ?

16 minut temu, _thewill napisał:

wszystko było prostsze niż myślałem

Myślałem że masz rom xiaomieu i odblokowany bl. A miałeś globala dev i prawdopodobnie zablokowany bl. Rozumiem że zaktualizowałeś przez recovery i pobrałeś rom recovery.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...