_thewill Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Witajcie. Odgrzebałem mój stary mi5, chciałem dać małoletniemu synowi, niestety Family Link nie chce zaakceptować wersji oprogramowania jaka jest na telefonie. Jest tam najnowszy android 8 beta. Prawdopodobnie, że jest to beta, nie chce się uaktywnić Family Link. Na innym telefonie xiaomi poszło bez problemowo. Chciałbym zejść niżej do jakiejś wersji Official Android 7, może jest jakiś Officjal 8 (nie beta) aby Family Link za działało. Czy można zrobić downgrade, a jeżeli to jak i jaki starszy soft oficjalny polecacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 15 minut temu, _thewill napisał: Chciałbym zejść niżej do jakiejś wersji Official Android 7 A po co masz schodzić niżej? Jest oficjalny global stable z Androidem 8 na ten tel. Pobierasz wersje fastboot i instalujesz MiFlashem jak odblokowany bl. Tu linki do oficjalnych romów https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/gemini/ A może to wina odblokowanego bootloadera. Na globalu możesz zablokować i powinno działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_thewill Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 dzięki, ale chyba jestem na to za stary, ściągnąłem wersję roomu fastboot, miflash sypie błędami i nie chce nic instalować. próbowałem też z minimal_adb_fastboot i tak jakby w ogóle się nie istalował Link to comment Share on other sites More sharing options...
_thewill Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 ok , więc, ja mam na nim 8.11.22 czyli wersja developerska z 2018-11-26. Najnowszy to stabilna V10.2.2.0.OAAMIXM 2019-01-21 z ale tej aktualizacji nie mam... może da się jakoś wymusić automatycznie ? bez flashowania, bez kombinowania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_thewill Posted December 29, 2020 Author Share Posted December 29, 2020 wszystko było prostsze niż myślałem, nowy soft wgrany, problem automatycznie zniknął, można temat zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 16 minut temu, _thewill napisał: wszystko było prostsze niż myślałem Myślałem że masz rom xiaomieu i odblokowany bl. A miałeś globala dev i prawdopodobnie zablokowany bl. Rozumiem że zaktualizowałeś przez recovery i pobrałeś rom recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted December 29, 2020 Share Posted December 29, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts