tomekw100 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Dziś ogladałem skrót wiadomości aż tu nagle pokazują sztab Prezydenta Komorowskiego taki o to obrazek Zaskoczony zrobiłem zdjęcie hmm. Jak taką popularność ma Xiaomi skoro nie ma go oficjalnie 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Wbrew pozorom xiaomi ostatnio robi sie bardzo popularne. Ja ostatnio w kawiarni widzialem dwoch gosci i jeden mial mibanda i opowiadal drugiemu o xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Ale żeby V5... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Pospolity Janusz, który dostał telefon z gotowym systemem. Systemem, który wszystko ma zaimplementowane. Więc nie szuka fascynacji z update. Wysłane z mojego MI 2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Tylko raz w media expert jeden z gości co tam pracują wypatrzył, że mam xiaomi, a tak to nikogo będącego w temacie nie spotkałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekw100 Posted May 11, 2015 Author Share Posted May 11, 2015 Ja wiem że xiaomi jest popularne sam mam red rica i zamierzam kupić za miesiąc Mi3. Ten wątek utworzyłem by pokazać że jest bardzo dużo osób które kupują Xiaomi . Mam pytanie czy są przecieki kiedy xiaomi pojawi się z akcesoriami Polsce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Z tego co "plotkują" wszelkie serwisy to narazie Xiaomi planuje wejść tylko do Brazylii, a następnie mają palny co do Rosji, Turcji, ale wątpię, aby szybko pojawili się w Europie... Wszelkie prawa, ograniczenia, restrykcje w UE są dość kłopotliwe i znacznie podniosłyby ceny sprzętu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Raz byłem w neonet szukałem laptopa, wywiązała się rozmowa, sprzedawca do mnie: są dobre marki których w naszych sklepach nie ma. Wyciągam MI trójkę i mówię choćby taka marka... Cała obsługa sklepu zleciała się i się zachwycała jakie to fajne ustrojstwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Xiaomi czeka aż UE się rozpadnie Sam zaopatrzyłem 3 osoby i siebie, mam zamiar kolejne dwie, a innym ludziom opowiadam gdy pytają, co mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Ja ostatnio postanowiłem sprawdzić wiedzę osób pracujących na tych wyspach w domach handlowych (dla osób Mieszkających we Wrocławiu..byłem w arkadach). Pierwsza wyspa: -Dzień dobry, szukam etui do tego telefonu (kładę Mi4 na lade) -Hmmm..ok. (patrzę, a gościu wyjmuje etui dla iPhone 6...) -Nie, nie to nie ajfon.. -O kurcze, fakt. (odkłada i widzę że sięga do szuflady z napisem "samsung") -to również nie jest samsung. -Hmm..wie Pan co? Nie mam pojęcia co to za telefon. Może mi Pan pomóc? -Xiaomi, chińska firma. -Yyy..to niestety nie mamy żadnych akcesori do nich. Ok, poszedłem. Druga wyspa: -Dzień dobry, szukam etui do tego telefonu (kładę Mi4 na lade) -Nie wiem co to za telefon proszę pana. -To telefon takiej chińskiej firmy...dostałem w prezencie. -Nie wiem. Mamy tu ZTE, Huewei, meizu (!), ale to nie jest telefon żadnych z tych firm. -Kurcze.. Szkoda. -znam pewna firmę Chińską ale jej telefonu by pan nie zdobył w sklepie w Polsce. -Może to ten? -Nie mamy do nich etui. -Słyszałem że te chińskie telefony to dobre są. -No są dobre, ale pan ma akurat jakiś niszowy produkt. -To nie tej firmy o której Pan mówił? -Ta firma nazywa się Xiaomi a nie Mi (byłem ze znajomym i w tym momencie on odszedł tłumić śmiech udając że przegląda etui, a na nie dałem rady...) -Proszę pana... Ten telefon wyprodukowała firma Xiaomi, a model ma nazwę Mi4. Facet w tym momencie zbladł i jednocześnie zrobił się cały czerwony, łapiecie o jakie skrępowania mi chodzi? Hahaha. Grzecznie go pożegnalem i podziękowałem za pomoc...ciekawie jak to wygląda w takich właśnie mediamarktach czy innych Saturnach Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 (edited) Kwestia podejścia takiej osoby, do chęci przyjmowania wiedzy w konkretnej dziedzinie. Pewnie niejeden Pan Władek ze sklepu ogrodniczego wie więcej w zakresie telefonii komórkowej od takiej osoby z MM itp, itd. Tego się nie uniknie, jeśli chodzi o takie luźniejsze zawody - jak pracownik na sali sprzedaży w tego typu sklepach Wysłane z mojego MI 2S Edited May 11, 2015 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts