Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po raz pierwszy.

Jestem posiadaczem Redmi note 8t, MIUI Global 12.0.1 Stabilna (QCXEUXM) ; android wersja 10 QKQ1.200114.002

No i mam problem, może ktoś miał podobny:

1. Nie wysyła MMS ( konfiguracja w punktach dostępu robiona tak jak pisze PLAY i kilka innych instrukcji na forum i nic. Raz wyskakuje komunikat że nie można wysłać a przy innej konfiguracji mieli i mieli tzn "Wysyłam...")

2. Mam aplikację do obsługi kamery iCSee oraz drugą iSmartVievPro i ani jedna ani druga nie pokazuje powiadomień o wykryciu ruchu (w aplikacjach jest wszystko ustawione dobrze bo na poprzednim telefonie działały) mimo tego, że mam ustawione w telefonie autostart, brak optymalizacji, ciągły dostęp do danych. Wyskakuje kominikat 

3. Aplikacja Galaxy Wearable - włączony autostart, dostęp do wszystkiego dosłownie a mimo to po zablokowaniu telefonu rozłącza się (bluetooth ciągle włączony)

Miałem wcześniej Lenovo P2  i wszystko śmigało. Przesiadłem się na Redmi i bam! Sądzę, że to problem z aplikacjami leży przy konfiguracji Google ale nie wiem gdzie tego szukać.

Bardzo proszę o pomoc.

Screenshot_2020-12-08-10-35-08-834_com.xm.csee.jpg Screenshot_2020-12-08-10-32-54-539_com.android.settings.jpg Screenshot_2020-12-08-10-32-20-709_com.miui.securitycenter.jpg Screenshot_2020-12-08-10-31-45-533_com.google.android.apps.messaging.jpg Screenshot_2020-12-08-10-32-16-443_com.google.android.permissioncontroller.jpg 

Opublikowano
26 minut temu, brzeczyszczykiewicz?wna napisał:

Sądzę że to problem z aplikacjami leży przy konfiguracji

Jaj wywala aplikacje po zablokowaniu ekranu to chyba znaczy że kłódki nie założyłeś (na ekranie ostatnich aplikacji to się robi), a może masz ustawione czyszczenie pamięci po zablokowaniu. Do aplikacji Wearable Samsunga może masz jeszcze plugin który też trzeba by było zakłódkować. Aplikacje które mają powiadamiać można też dodać do autostartu, niektóre tego wymagają. W ustawieniach wiadomości nie masz wpisanego swojego numeru (może ma to znaczenie). W Play zawsze mi wiadomości działały z automatu, bez grzebania w ustawieniach.