Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem telefon nowy na allegro prosto z Chin. Wygląda jakby telefon był zrootowany. Nie mogę no dodać xmzadnej karty do płatności oraz niektórymi aplikacje nie chcą działać z komunikatem że  zmodyfikowany został root. Nowy telefon nie powinien być zrootowany. Ktoś się z spotkał z podobną sytuacją?

Opublikowano

Tak spotkaliśmy się tysiące razy. Możliwe, że chińczyk odblokował bootloader wgrywając rom. I uważaj z tym telefonem bo możesz mieć przeróbkę curtany czyli modelu Redmi Note 9S na PRO. Lepiej... podaj wszelkie dane o tym telefonie jeśli ktokolwiek ma tu pomóc.

• Like 1
Opublikowano

1. Nie ten dział (Mi 9T Pro) - przenoszę.

2. Kupiłeś telefon w wersji chińskiej z wgranym oprogramowaniem Global. Na takim oprogramowaniu, ze względu na chińską wersję telefonu, musisz mieć odblokowany bootloader - co oznacza że nie będą ci działać te apki które krzyczą o roota. NIE BLOKUJ TEGO BOOTLOADERA NA TYM SOFCIE - inaczej telefon się już nie odpali.

Rozwiązania są trzy:

• albo oddać telefon i kupić ten sam, ale w wersji GLOBAL (a nie oszczędzać bo potem wychodzą, szczególnie w przypadku osób niedoświadczonych, takie kwiatki jak wyżej),
  • albo wgrać xiaomi.eu gdzie te płatności prawdopodobnie przejdą,
  • albo pogodzić się z losem i zapomnieć o tym/kombinować na sofcie który masz.
  • Thanks 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 15.11.2020 o 16:21, kkl1976 napisał:

Ja miałem to samo. Wgrywaj xiaomi.eu. Płatności działają.

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro Premium Edition przy użyciu Tapatalka

Twój telefon ma 12 ram i 512