jimmx Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Dzień dobry, Dnia 26.10.2019 zakupiłem na allegro.pl od firmy Best Morning s.r.o. (Slovakia) telefon Xiaomi Redmi 7A. W dniu 14.10.2020 telefon podczas normalnego korzystania wyłączył się i kompletnie nie reaguje na przycisk zasilania czy podłączenie do ładowarki. Jako że firma Best Morning jest w upadłości dostałem od nich zwrotnie informację żeby reklamować u przedstawiciela XIAOMI. Mam oczywiście słowacką fakturę zakupu. Pisałem już do Słowaków/Czechów ale oni mnie zbyli... Jak mogę reklamować produkt ? Telefon ma 24 miesiące gwarancji a nie upłynęło nawet 12 miesięcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Temat raczej był powielany na forum... Sprawa prosta: kupujesz coś taniej od firmy zarejestrowanej zagranicą > cieszysz się telefonem > firma upada (co jest normalne z takimi firmami bo prędzej czy później mają kontrolę VAT i wszystko wychodzi...) > nie masz gwarancji jeśli towar jest spoza oficjalnej dystrybucji a często tak jest jeśli ktoś ci coś daje taniej niż normalnie. Pozostaje ci kontakt do CCS i napisać im IMEI i czekać na ich odp. i mieć nadzieję, że jednak przyjmą telefon bo może jakimś cudem pochodzenie telefonu podpada pod ich teren. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmx Posted October 16, 2020 Author Share Posted October 16, 2020 Dziękuję za konkretną odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts