thugzie Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 mam mi4LTE CU, wymienioną kartę sim na nową obsługującą LTE, włączone LTE krótkim kodem i nadal nie działa w boku powiedzieli mi ze wszystko powinno grać :/ jakies pomysly co z tym fantem zrobic?
dramir Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam wszystkich, mam ten sam problem w Plusie na redmi note 1s. Nowa karta usim z dopiskiem lte, włączona usługa lte i telefon nie łączy się z lte. Telefon widzi sieci 4g i przy próbie połączenia komunikat, że nie można zarejestrować się w sieci.
thugzie Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 ok udalo się. ustawienia APN nazwa Plus APN Plus Typ uwierzytelnienia PAP typ apn default (Plus pisane duzą literką) zapisz apn + reset telefonu. 4G jest. wątek do zamknięcia
Endriu Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 A to ciekawe, to u mnie 4G wskoczyło automatycznie po włączeniu po uruchomieniu go przez biuro obsługi klienta (może tylko restart kazała mi Pani zrobić, ale to wszytko).
dramir Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 faktycznie wystarczyło dobrze ustawić APN, dzięki za rozwiązanie tego problemu.
awygo Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Mój automatycznie odczytuje ustawienia APNów z karty SIM. Testowałem Nju i T-Mobile. Ręcznej konfiguracji APN wymagał tylko Aero2. Być może coś się dzieje z kartami Plusa. Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez awygo
lg4xhd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Czy ktoś u Was tez ma problemy na MI4 z rozmowami w plusie (zarówno 3g jak i 2g)? Są wręcz charczące, przerywany dźwięk. Co drugą sylabę urywa. Jak dzwonie do innych sieci lub na stacjonarne to wszystko jest w porządku. Z plusa do plusa, masakra... Próbowałem już romów stable, dev, xiaomi, miuipolska itp. nic nie pomaga. ręce opadają... aha co do lte, też musiałem ustawić ręcznie APNy, bo domyslnie był tylko internet i mms. Edytowane 3 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 4 minuty temu, lg4xhd napisał: Czy ktoś u Was tez ma problemy na MI4 z rozmowami w plusie (zarówno 3g jak i 2g)? Są wręcz charczące, przerywany dźwięk. Co drugą sylabę urywa. Jak dzwonie do innych sieci lub na stacjonarne to wszystko jest w porządku. Z plusa do plusa, masakra... Próbowałem już romów stable, dev, xiaomi, miuipolska itp. nic nie pomaga. ręce opadają... aha co do lte, też musiałem ustawić ręcznie APNy, bo domyslnie był tylko internet i mms. Bo to nie wina telefonu, a operatora... dzwoń i dowiedz się co się dzieje na BOK.
lg4xhd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 tylko to jest wszystko dziwne, bo kolega zakupił niedawno nowy starter simplusa i na jego telefon jak dzwonie, to jest wszystko ok. Do innych numerów plusie są problemy... Czy te telefony obsługują HD voice może ? Może to jest przyczyną problemu ? Da się to jakos wyłączyć ?
Nezumi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 14 minut temu, lg4xhd napisał: tylko to jest wszystko dziwne, bo kolega zakupił niedawno nowy starter simplusa i na jego telefon jak dzwonie, to jest wszystko ok. Do innych numerów plusie są problemy... Czy te telefony obsługują HD voice może ? Może to jest przyczyną problemu ? Da się to jakos wyłączyć ? możesz ew redukcje szumów wywalić... ale gdzie to było w opcjach... nie mam pojęcia ;<
lg4xhd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 to nic nei pomaga. Jest wtedy jeszcze gorzej, bo dużo ciszej mnie słychac u innych.
Nezumi Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 12 minut temu, lg4xhd napisał: to nic nei pomaga. Jest wtedy jeszcze gorzej, bo dużo ciszej mnie słychac u innych. Jeżeli na antenach innych jak plus jest OK, a między Plus-Plus jest problem, to moim zdaniem wina nie leży po stronie urządzenia, a operatora...
lg4xhd Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) a jak wygląda u ciebie sprawa z zasięgiem sieci (informacje o telefonie) mam 4 telefony (różne marki) i w każdym mam sygnał na poziomie -83 do -101 dB. Ani mniej ani więcej, przeważnie zawsze w tym przedziale, przwaznie jest to -93dB - a nadajnik jest jakieś 4km od miejsca testowania. Typ wykrywanej sieci: UMTS lub LTE. Gdy pojade w pobliże nadajnika ~200m, to mam gdzieś -65dBm <-> -73dBm Edytowane 3 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 10 godzin temu, lg4xhd napisał: a jak wygląda u ciebie sprawa z zasięgiem sieci (informacje o telefonie) mam 4 telefony (różne marki) i w każdym mam sygnał na poziomie -83 do -101 dB. Ani mniej ani więcej, przeważnie zawsze w tym przedziale, przwaznie jest to -93dB - a nadajnik jest jakieś 4km od miejsca testowania. Typ wykrywanej sieci: UMTS lub LTE. Gdy pojade w pobliże nadajnika ~200m, to mam gdzieś -65dBm <-> -73dBm nie wiem jak to jest w dBm, ale jestem w Play i nie mam żadnych problemów z rozmowami, a już któryś raz czytam o problemach w sieci Plus i jakością rozmów, nie wiem czy to kwestia braku plików konfiguracyjnych od Plus'a dla Xiaomi, czy coś innego, ale ani Play, ani Orange, ani T-mobile nie mają takich problemów... Zawsze mi się wydawało, że Plus jest zacofany jeżeli chodzi o kwestie technologii lub jej jakości... Jak kiedyś próbowałem przenieść do nich numer to sam musiałem latać z papierami, a do tego kazali 3 miesiące czekać, gdzie w innych sieciach robią to od ręki... Spróbuj zadzwonić na BOK i się dowiedzieć, dlaczego w twojej okolicy jest problem z jakością rozmów.
daniel.wu Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dokładnie. Prościej i szybciej będzie Ci złożyć przeniesienie numeru do 'normalnej' sieci, aniżeli czekać na infolinii, czy też w kolejce salonie Plusa, by ostatecznie usłyszeć, że wszystko po ich stronie jest OKEJ! To oczywiście pół żartem, pół serio, rozumiem zobowiązania, umowy, ale osobiście całą rodzinę przenoszę z Plusa i każdy odczuwa ulgę.
MD13 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Możesz mieć walniętą kartę SIM i trzeba będzie ją wymienić. Aby wyeliminować że telefon jest problemem sprawdż go na innej karcie sim. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
zielonyBB Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 to nic nei pomaga. Jest wtedy jeszcze gorzej, bo dużo ciszej mnie słychac u innych. A probowaleś wymuszać do testu 3G ? Miałem identyko objaw jak byłem w trybie preferowane 3G. Teraz spokój i jakość rozmów żyleta. Jestem w T Mobile
Mbird Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dnia 3.12.2015, 21:15:37, lg4xhd napisał: Jak dzwonie do innych sieci lub na stacjonarne to wszystko jest w porządku. Z plusa do plusa, masakra... Próbowałem już romów stable, dev, xiaomi, miuipolska itp. nic nie pomaga. ręce opadają... U mnie ten sam problem był (mam plus, abonament), ale jak dzwoniłem do Orange, więc to nie wina operatora. Na start wyłącz w ustawieniach karty SIM "voice over LTE" - powinno choć trochę pomóc. Dodatkowo występują u mnie typowe problemy z gubieniem zasięgu (telefon notorycznie mi skacze zasięgiem LTE<->3G<->H+ nawet jak go trzymam w miejscu - nie potrafi się utrzymać stabilnie na jednym połączeniu. Przez to ma straszne lagi przy korzystaniu z neta. Wystarczy, że zacznę korzystać z neta i nawet jak miałem 4G od razu leci w dół na 3G albo H+ i się robi kaszana, a nie internet. I tak w jedną i w drugą. Problem w miarę się rozwiązał jak przełączyłem się na stałe na sieć 3G lub niższą. Niestety musiałem wyłączyć LTE. Zastanawia mnie tylko dlaczego telefony Xiaomi przy manualnym wyborze sieci rozróżniają każdą sieć (Plus, Orange, Play, T-mobile) 4G, 3G i 2G osobno... w żadnym innym telefonie tak nie ma. Moim zdaniem, choć nie jestem ekspertem, do czasu aż soft nie będzie utożsamiał każdej sieci -> PLUS 4G, PLUS 3G i PLUS 2G jako jednego operatora to nigdy się to nie poprawi, bo każda mała utrata sygnału będzie oznaczała przełączenie operatora i chwilową ciszę w słuchawce. Dnia 5.12.2015, 19:15:03, zielonyBB napisał: A probowaleś wymuszać do testu 3G ? Miałem identyko objaw jak byłem w trybie preferowane 3G. Teraz spokój i jakość rozmów żyleta. Jestem w T Mobile Chyba nie zrozumiałem...czyli jak masz teraz ustawione połączenia ?
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 37 minut temu, Mbird napisał: U mnie ten sam problem był (mam plus, abonament), ale jak dzwoniłem do Orange, więc to nie wina operatora. Na start wyłącz w ustawieniach karty SIM "voice over LTE" - powinno choć trochę pomóc. Dodatkowo występują u mnie typowe problemy z gubieniem zasięgu (telefon notorycznie mi skacze zasięgiem LTE<->3G<->H+ nawet jak go trzymam w miejscu - nie potrafi się utrzymać stabilnie na jednym połączeniu. Przez to ma straszne lagi przy korzystaniu z neta. Wystarczy, że zacznę korzystać z neta i nawet jak miałem 4G od razu leci w dół na 3G albo H+ i się robi kaszana, a nie internet. I tak w jedną i w drugą. Problem w miarę się rozwiązał jak przełączyłem się na stałe na sieć 3G lub niższą. Niestety musiałem wyłączyć LTE. Zastanawia mnie tylko dlaczego telefony Xiaomi przy manualnym wyborze sieci rozróżniają każdą sieć (Plus, Orange, Play, T-mobile) 4G, 3G i 2G osobno... w żadnym innym telefonie tak nie ma. Moim zdaniem, choć nie jestem ekspertem, do czasu aż soft nie będzie utożsamiał każdej sieci -> PLUS 4G, PLUS 3G i PLUS 2G jako jednego operatora to nigdy się to nie poprawi, bo każda mała utrata sygnału będzie oznaczała przełączenie operatora i chwilową ciszę w słuchawce. Chyba nie zrozumiałem...czyli jak masz teraz ustawione połączenia ? oo - a gdzie wyłączyć to Voice over LTE ?
Mbird Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ustawienia->Sieci komórkowe i SIM->VoLTE Ale całkiem to problemu chyba nie rozwiązuje, bo telefon i tak dalej mi "skakał" między 4G i 3G. W Polsce połączenia głosowe są przekazywane tylko po 3G, ale telefon świrował przez zmiany nadajników (3G i 4G nadaje Ci osobny nadajnik operatora).
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) kurcze nie mam tam tych ustawień w MI4. Mam tylko Ustawienia>Sieci komórkowe (nie ma napisu SIM). Jak wejde w to menu, to nie ma tam nic o LTE. Jest tylko wybór siec, operatora, roaming itp. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 6 minut temu, Mbird napisał: Ustawienia->Sieci komórkowe i SIM->VoLTE Ale całkiem to problemu chyba nie rozwiązuje, bo telefon i tak dalej mi "skakał" między 4G i 3G. W Polsce połączenia głosowe są przekazywane tylko po 3G, ale telefon świrował przez zmiany nadajników (3G i 4G nadaje Ci osobny nadajnik operatora). Jeżeli to wina Mi4, to dlaczego ja, będąc w Playu, gdzie ciągle nadajniki potrafią się wywalać, tego problemu nie mam? Może dlatego, że to nie jest wina telefonu? Radzę wymienić karty SIM i podzwonić po BOK. Mi4 płynnie przełącza się między 2G/3G/4G, bez żadnej "ciszy" w słuchawce.
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) no i w ogole to jest dziwme, bo jak dzwonie na inne sieci czy na stacjonarny, to wszystko działa w porządku, wszyscy mnie słyszą dobrze. Może to problem tego voLTE, tylko nie wiem jak to wyłączyć, bo nie moge znaleźć tej opcji...hmm... Edytowane 8 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 3 minuty temu, lg4xhd napisał: no i w ogole to jest dziwme, bo jak dzwonie na inne sieci czy na stacjonarny, to wszystko działa w porządku, wszyscy mnie słyszą dobrze. Może to problem tego voLTE, tylko nie wiem jak to wyłączyć, bo nie moge znaleźć tej opcji...hmm... Bo w Mi4 tej opcji nie ma... Opcja ta jest w Mi4c...
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 a jak to inaczej wyłączyć ? Jak kolega MBird wspomniał to wyłącza opcję na karcie SIM, może jest jakaś aplikacja, która na to pozwoli ? Dnia 5.12.2015, 19:15:03, zielonyBB napisał: A probowaleś wymuszać do testu 3G ? Miałem identyko objaw jak byłem w trybie preferowane 3G. Teraz spokój i jakość rozmów żyleta. Jestem w T Mobile a co jak zasięg 3G zaniknie, telefon przejdzie w 2g ? Nie wszędzie jest zasięg 3G.
Mbird Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 16 minut temu, Nezumi napisał: Jeżeli to wina Mi4, to dlaczego ja, będąc w Playu, gdzie ciągle nadajniki potrafią się wywalać, tego problemu nie mam? Może dlatego, że to nie jest wina telefonu? Radzę wymienić karty SIM i podzwonić po BOK. Mi4 płynnie przełącza się między 2G/3G/4G, bez żadnej "ciszy" w słuchawce. Testowałem na kilku kartach SIM i nie mam tam problemów. Testowałem te karty też na Lumiach (820 i 830) i Samsungu S4 - wszystko elegancko chodzi. Jak poczytasz sobie forum i fora zagraniczne to zauważysz, że wiele osób zgłasza ten sam problem (dotyczy on zarówno rózmów, jak i neta - ogólnie niestabilny zasięg). Na tym forum głównie narzekają ludzie po przesiadce z v6 na v7. Ja nie korzystałem z v6, więc się nie wypowiem. Na v7 mam lipę. 9 minut temu, lg4xhd napisał: a jak to inaczej wyłączyć ? Jak kolega MBird wspomniał to wyłącza opcję na karcie SIM, może jest jakaś aplikacja, która na to pozwoli ? Ja mam Mi4c, może na Mi4 tego nie ma, trudno mi powiedzieć.
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Faktycznie jak piszesz, przy wkykrywaniu sieci mam osobno, 2g,3g,lte. W innych telefonach była tylko jedna nazwa operatora. Ciekawe czy to wina softu i czy np. na Cyanogenmod byłby ten sam problem ? Czy to bardziej sprzętowa sprawa. Sprawdzę na innej karcie sim, kupie jakis starter. Dziwi mnie trochę to, ze po restarcie telefonu wszystko jest ok na parę godzin. Choć gdy to się już zacznie kaszanić, połączenia do innych sieci są nadal bezproblemowe. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 12 minut temu, lg4xhd napisał: a jak to inaczej wyłączyć ? Jak kolega MBird wspomniał to wyłącza opcję na karcie SIM, może jest jakaś aplikacja, która na to pozwoli ? a co jak zasięg 3G zaniknie, telefon przejdzie w 2g ? Nie wszędzie jest zasięg 3G. Przełączy się normalnie na 2G PLUS, jeżeli nie znajdzie Plusa to straci zasięg całkowicie, ale to raczej jest niemożliwe, w Play się przełącza z P4 na np. Plus i wtedy rzeczywiście rwie rozmowę, ale to jest normalne. Nie wyłączysz VoLTE, co więcej nawet jak ci się to uda gdzieś w plikach systemowych wywalić to i tak nic nie zmieni bo.. w Polsce VoLTE nie działa, u nas LTE jest tylko do internetu/SMS, więc opcja VoLTE jest w tel, ale nieużywana, jak pojedziesz np. do niemiec (bo tam bodajże jest VoLTE) to na LTe będzie normalnie prowadzona rozmowa bez przerzucania na H+/3G. 5 minut temu, Mbird napisał: Testowałem na kilku kartach SIM i nie mam tam problemów. Testowałem te karty też na Lumiach (820 i 830) i Samsungu S4 - wszystko elegancko chodzi. Jak poczytasz sobie forum i fora zagraniczne to zauważysz, że wiele osób zgłasza ten sam problem (dotyczy on zarówno rózmów, jak i neta - ogólnie niestabilny zasięg). Na tym forum głównie narzekają ludzie po przesiadce z v6 na v7. Ja nie korzystałem z v6, więc się nie wypowiem. Na v7 mam lipę. Kurde... "opiekuje" się 6 Mi4 w sumie... żadna tego problemu nie ma, albo mam jakieś cholerne szczęście do sprzętu (bo Redmi 2 też mi śmiga, a ludzie narzekają), albo co niektórzy sami sobie problemy na głowę ściągają. Od prawie roku mam Xiaomi i żadnych problemów takowych nie uświadczyłem... 3 minuty temu, lg4xhd napisał: Faktycznie jak piszesz, przy wkykrywaniu sieci mam: plus 3g, plus 2g, plus LTE, Ciekawe czy to wina softu i czy np. na Cyanogenmod byłby ten sam problem ? Czy to sprzętowa sprawa. Masz osobno 2G/3G/4G bo możesz sobie wybrać sieć, którą wolisz w danym momencie. To jest kwestia MIUI, nie sprzętowa.
Mbird Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) 7 minut temu, Nezumi napisał: Masz osobno 2G/3G/4G bo możesz sobie wybrać sieć, którą wolisz w danym momencie. To jest kwestia MIUI, nie sprzętowa. Według mnie to może być źródłem problemów (zarówno dla rozmów, jak i neta), bo wg mnie tylko preferowana sieć powinna Ci dawać możliwość wyboru czy jesteś w zakresie 4G lub niżej, 3G lub niżej albo po prostu 2G. W momencie, gdy jeden operator jest dzielony na 3 "sieci" przy wyborze operatora to wg mnie nic dziwnego, że przerywa połączenia jak np. traci 4G, wejdzie na 3G, a za chwilę z powrotem złapie 4G, bo to tak jakby w kółko zmieniał operatora. Moim zdaniem bardzo słabe rozwiązanie, bo jakby telefon stabilnie trzymał zasięg, to wystarczą ustawienia preferowanego połączenia do tego, o czym napisałeś. W pozostałych tematach...może po prostu jesteś szczęściarzem Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Mbird
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 7 minut temu, Nezumi napisał: Przełączy się normalnie na 2G PLUS, jeżeli nie znajdzie Plusa to straci zasięg całkowicie, ale to raczej jest niemożliwe Czyli w ustawienia "Tylko sieć 3G" też się przełączy. Dobrze wiedzieć. Potestuje jeszcze tą opcję.
Nezumi Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 8 minut temu, Mbird napisał: Według mnie to może być źródłem problemów (zarówno dla rozmów, jak i neta), bo wg mnie tylko preferowana sieć powinna Ci dawać możliwość wyboru czy jesteś w zakresie 4G lub niżej, 3G lub niżej albo po prostu 2G. W momencie, gdy jeden operator jest dzielony na 3 "sieci" przy wyborze operatora to wg mnie nic dziwnego, że przerywa połączenia jak np. traci 4G, wejdzie na 3G, a za chwilę z powrotem złapie 4G, bo to tak jakby w kółko zmieniał operatora. Moim zdaniem bardzo słabe rozwiązanie, bo jakby telefon stabilnie trzymał zasięg, to wystarczą ustawienia preferowanego połączenia do tego, o czym napisałeś. W pozostałych tematach...może po prostu jesteś szczęściarzem Właśnie chodzi o to, że telefon przy zmianie z np. 3G Play->4G Play nie traci nic, nie rwie, nie gubi, to się pojawia dopiero przy zmianie np. 3G Play -> 3G Plus, dlatego nie rozumiem dlaczego miałoby to innym rwać, może kwestia jest w samym MIUI, jego wersji, być może jakiś rom miał "problem", albo jest to kwestia systemów od sprzedawców... W końcu sporo ludzi siedzi na tym syfie, nawet o tym nie wiedząc. 11 minut temu, lg4xhd napisał: Czyli w ustawienia "Tylko sieć 3G" też się przełączy. Dobrze wiedzieć. Potestuje jeszcze tą opcję. Preferowane sieci->3G WCDMA (H/H+/E), wybierz to i potestuj, wtedy telefon będzie ciągle na 3G/2G, nie będzie skakać do 4G.
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Próbowałem, nawet wyłączałem w ogóle LTE za pomocą kodu. Wywalałem APNy od LTE. I nic to nie daje. Sprawdzę na innej karcie. Rozmowa w 2G, tak samo zrywa. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Nezumi Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Przed chwilą, lg4xhd napisał: Próbowałem, nawet wyłączałem w ogóle LTE za pomocą kodu. Wywalałem APNy od LTE. I nic to nie daje. Sprawdzę na innej karcie. Moim zdaniem, jeżeli problem jest tylko i wyłącznie w Plus->Plus to winę ponosi operator, ew. SIM, bo telefon tutaj nie ma wiele do "powiedzenia", co więcej piszesz, że do innych sieci problemu nie ma.
lg4xhd Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) 3 minuty temu, Nezumi napisał: Moim zdaniem, jeżeli problem jest tylko i wyłącznie w Plus->Plus to winę ponosi operator, ew. SIM, bo telefon tutaj nie ma wiele do "powiedzenia", co więcej piszesz, że do innych sieci problemu nie ma. no ni ma. Po rozłączeniu tego "felernego" połączenia dzwonie od razu do innej sieci i wszystko jest ok. zobacze na innym simie. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez lg4xhd
Mbird Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 8 minut temu, Nezumi napisał: Właśnie chodzi o to, że telefon przy zmianie z np. 3G Play->4G Play nie traci nic, nie rwie, nie gubi, to się pojawia dopiero przy zmianie np. 3G Play -> 3G Plus, dlatego nie rozumiem dlaczego miałoby to innym rwać, może kwestia jest w samym MIUI, jego wersji, być może jakiś rom miał "problem", albo jest to kwestia systemów od sprzedawców... W końcu sporo ludzi siedzi na tym syfie, nawet o tym nie wiedząc. Jestem na MIUI PL 5.12.3, najnowszy po fixie budzika. A Ty na jakim jesteś? W ogóle działało kiedyś MIUI v6 na Mi4 ? Pytam, bo jestem świeżakiem i dopiero się wdrażam w cały temat.
Rekomendowane odpowiedzi