Skocz do zawartości

Xiaomi MI 10 antirollback check error

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Xiaomi mi 10 global stable,odblokowany bootloader (indeks wycofania 1),obecnie w telefonie mam zainstalowany miui.eu w wersji  Xiaomi.eu stabilne - 12.1.5.0.RJBCNXM - Android 11. Chciałbym wrócić do orginalnego oprogramowania bez recovery i z zablokowanym bootloaderm.Instaluje oprogramowanie (umi_eea_global_images_V11.0.9.0.QJBEUXM_20200321.0000.00_10.0_eea_3060ffeca1) przez miflash i niestety mam bład antirollback check error.Indeks wycofania w oprogramowaniu jest 0 bo sprawdzałem wiec teoretycznie powinno podejsc.Czy ktos z Państwa ma pomysł jak powrócić do orginalnego oprogramowania?

Opublikowano

Przerabiałem temat, są trzy wyjścia:
Inna wersja miflash
Na innym kompie spróbować
Wgrać bezpośrednio z polecenia adb.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja praktycznie cały czas wachluje pomiędzy ostatnią beta xiaomieu xiaomi.eu_multi_MI10_20.9.24_v12-11,    a global romem 12.0.1.0 (wczoraj miałem Eu, a dzisiaj juz Global)

nie mam żadnego problemu z przejściem.  Tylko ja ronie sobie format data i wszystkie wipe przed instalacją. 

Miflasha mam MI-FLASH 2018-5-28    i działa bez najmniejszego problemu. 

Opublikowano (edytowane)

kurde dalej to samo nie moge wgrac,ale dziwne to jest ze przez recovery wgrywam normalnie oba oprogramowania,nie ogarniam tego.

Edytowane przez nacic
Opublikowano

za kazdym razem brałem bez blokowania,bo bałem sie ze jak cos wyskoczy znów a zablokuje boodloader to juz nic pozniej nie zrobie,oczywiscie jak by przeszla instalaca to bym powtorzył juz z blokowaniem.Chyba ze problem jest ze biore bez blokowania bootloadera.

Opublikowano

telefon był na wersje Global,bez zadnych krzaczkow itp.

próbowałem sposobu z youtube,wyskakuje mi bład przy wgrywaniu .ze brakuje sciezki czy cos w tym stylu

Opublikowano

Miflash daje ciała z tym antirolbackiem.
Do białej gorączki mnie doprowadził
Dwa razy robiłem flasha i było ok, potem właśnie komunikat że antirolback, i tyłek blady, przeniosłem się na laptopa i poszło od strzała ( ta sama wersja miflash i rom) no i kolejny flash i znowu komunikat że rolback . Skakałem między 9eu 10eu 9indonesia, wszystkie romy z flagą 1 a mimo to miflash świrował.
Piany dostałem, więc bezpośrednio przed polecenia w adb/fastbot wrzuciłem flash ROM, i bez zająknięcia poszło, w sumie ze 20godzin szarpania, bo jeszcze potem lekkie jaja z rootem były, ale tutaj to już przez moje niedopatrzenie kolejności działań.

Opublikowano

Powiedz mi długo trwała instalacja przez adb? Próbowałem instalowac ale po 30minutach zwatpiłem bo zaatrzymywało sie na bodajże "super" i stoi ale błedów nie było czy cos ,spróbuje dzis jeszcze raz zainstalowac przez adb.

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie ale w granicach 3-4 minut

Aaa, i jeszcze jedna sprawa, na kompach z AMD potrafi cyrki robić, i trza się podczepiać pod USB 2, bo pod 3 też cuda potrafią się dziać.

Opublikowano

uffff Panowie udało się  wgrać, najpierw przeinstalowałem sterowniki ,potem zmieniłem kabel USB i wejście w laptopie. Instalacja poszła przez ADB.Z góry dziekuję za podpowiedzi:):):)

Opublikowano (edytowane)

ja też miałem podczas flashowania mojego Mi10 problem z antirollback check error. Rozwiązanie jest bardzo proste i skuteczne, a mianowicie folder z gotowym romem do miflasha musi być bezpośrednio na pulpicie, każda inna lokalizacja powoduje właśnie ten błąd. Nie ma znaczenia gdzie będzie sam miflash, pozdrawiam

Edytowane przez orzeszpole
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...