docent_Furman Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 Dzień dobry Mam wyłączone "automatyczne pobieranie zdjęć z chmury xiaomi" a mimo to zdjęcia po skasowaniu wracają z chmury? O co tu chodzi?
0 mrosi Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 9 godzin temu, docent_Furman napisał: Dzień dobry Mam wyłączone "automatyczne pobieranie zdjęć z chmury xiaomi" a mimo to zdjęcia po skasowaniu wracają z chmury? O co tu chodzi? W ustawieniach Chmury Xiaomi wyłącz synchronizację zdjęć.
0 docent_Furman Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 Dnia 9.10.2020 o 07:45, mrosi napisał: W ustawieniach Chmury Xiaomi wyłącz synchronizację zdjęć. Gdy tak zrobię to rzeczywiście zdjęcia nie wrócą z chury bo ich tam nie będzie w ogóle przez wyłączoną synchronizację. Nie wiem do czego służy "automatyczne pobieranie zdjęć z chmury xiaomi", skoro przy jego wyłączeniu i włączeniu zawsze jest tak samo. Zdjęcia kasowane z poziomu PC wracają.
0 mrosi Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 36 minut temu, docent_Furman napisał: Gdy tak zrobię to rzeczywiście zdjęcia nie wrócą z chury bo ich tam nie będzie w ogóle przez wyłączoną synchronizację. Synchronizacja z Chmurą działa dwukierunkowo i tylko w jednym trybie: albo synchronizujesz, albo nie. To coś na wzór chmury iOS. To co w chmurze - jest też w każdym urządzeniu ekosystemu. Nie da się tak, aby wrzucało w jedną stronę. Takie rzeczy tylko z OneDrive od MS.
0 docent_Furman Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 3 godziny temu, mrosi napisał: Synchronizacja z Chmurą działa dwukierunkowo i tylko w jednym trybie: albo synchronizujesz, albo nie. To coś na wzór chmury iOS. To co w chmurze - jest też w każdym urządzeniu ekosystemu. Nie da się tak, aby wrzucało w jedną stronę. Takie rzeczy tylko z OneDrive od MS. Hmmm...kasuję fotę w telefonie-kasuje się też w chmurze. OK. Ale jak kasuję fotę w telefonie przez PC to w chmurze się nie kasuje i wraca.
0 FromWP Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 To normalne. Jak kasujesz z PC, to tylko z pamięci a w chmurze zostaje, dlatego wraca po synchronizacji. Jak kasujesz w telefonie z poziomu galerii to kasuje również w chmurze, bo galeria ma taką możliwość.
0 docent_Furman Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 44 minuty temu, FromWP napisał: To normalne. Jak kasujesz z PC, to tylko z pamięci a w chmurze zostaje, dlatego wraca po synchronizacji. Jak kasujesz w telefonie z poziomu galerii to kasuje również w chmurze, bo galeria ma taką możliwość. Mało to funkcjonalne. Przynajmniej dla mnie. Dzięki, potwierdziłeś moje przypuszczenia, że tylko z poziomu galerii działa kasowanie w chmurze. Łudziłem się, że tak jednak nie jest.
0 Adam Błażejewski Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Pytanie
docent_Furman
Dzień dobry
Mam wyłączone "automatyczne pobieranie zdjęć z chmury xiaomi" a mimo to zdjęcia po skasowaniu wracają z chmury? O co tu chodzi?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi