Prakwice Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Witam! Posiadam tygodniowy xiaomi mi 10. Zakupiłem do niego w pewnej firmie etui skórzane z zapięciem magnetycznym i zaczęły się problemy. Po włożeniu telefonu do tego etui telefon przestał prawidło pracować. Nie działają przyciski funkcyjne. telefon włącza się i wyłącza i w końcu wiesza. Po rastarcie sytuacja się powtarza. O co tu chodzi? Nadmieniam że po wyjęciu z niego jest ok! Czy to możliwe że materiały użyte do wykonania etui posiadają tak silne pole magnetyczne? Co o tym myślicie?
brawo Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Też mam takie etui z klapką na magnes, ale u mnie nic takiego nie występuje. Ja Mi9TPro.
Prakwice Opublikowano 30 Września 2020 Autor Opublikowano 30 Września 2020 Początkowo myślałem że trafił mi się uszkodzony egzemplarz i czeka mnie korowód gwarancyjny! Dopiero po wyjęciu telefonu z etui wszystko zaczęło pracować prawidłowo. Nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją! Czy mogło by dojść do uszkodzenia telefonu?
brawo Opublikowano 30 Września 2020 Opublikowano 30 Września 2020 Raczej nie, ale widocznie zakłóca czujniki. Ale jak jest coś nie tak, to może lepiej zmień futerał, bo może ktoś wstawił neodymka
Prakwice Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 Po wielu testach doszedłem do wniosku że za zakłucenia w pracy telefonu odpowiedzialna jest przednia zamykająca klapka to etui. Jest tam umieszczony element ją usztywniający,co to jest? Producentem tego etui jest firma mobiwear ze Szczecina. Podaję nazwę firmy by ostrzec przeszłych nabywców tego etui do mi10. Etui skórzane. Nie wiem jak jest z innymi modelami telefonów ale w tym przypadku etui szkodzi zamiast zabezpieczać.
brawo Opublikowano 1 Października 2020 Opublikowano 1 Października 2020 Może trzeba odwrotnie wkładać telefon? Nie wiem czy pleckami do tej klapki ustawiasz czy ekranem, czy może w obu przypadkach jest źle?
Prakwice Opublikowano 1 Października 2020 Autor Opublikowano 1 Października 2020 Telefon do etui można włożyć tylko w jeden sposób ponieważ w środku jest dodatkowo etui silikonowe mocujące telefon z wszelkimi otworami pod przyciski itp.przymocowane do skóry!
Pietr Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Może czujnik halla uszkodzony? Weź jakiś magnez i szuraj nim z przodu. Ten czujnik jest z prawej strony mniej więcej po środku
Prakwice Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 Zrobiłem tak jak powiedziałeś, przesuwając magnes po krawędzi z prawej strony mniej więcej w połowie ekran zostaje wyłączony, mijam okolice środka ekran się włącza. Czyli czujnik hala pracuje!
Netoper Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 No to teraz trza "pomacać" etui magnetometrem żeby sprawdzić jakie ona generuje pole magnetyczne.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
brawo Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) No chyba w etui nie ma mocniejszego magneSu. A tak poza tym, to skąd wziąłeś magneS do badań? Edytowane 3 Października 2020 przez brawo
Prakwice Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 Magnez do badań to magnez ze starego etui tej samej firmy jest to pastylka 10 mm średnica i 1 mm grubości !
brawo Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Skoro taki sam i ten działa dobrze, to dlaczego tamten działa źle?
witek_77 Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) @Prakwice wiesz dlaczego @brawo pisał magneS z dużym "S" na końcu ? Bo magneS to "ciało lub urządzenie wytwarzające stałe pole magnetyczne", a magneZ to pierwiastek chemiczny. Edytowane 3 Października 2020 przez witek_77 1
Prakwice Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 Moim zdaniem ten magnes jest za silny dlatego że jak złożymy przednią klapkę etui na tył telefonu natychmiast wyłączą ekran a po włączeniu go ponownie nie działają przyciski funkcyjne oczywiście klapka pozostaje z tyłu.Watpię czy ktoś chciałby użytkować w ten sposób telefon!
brawo Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Czyli postawiłeś na wyższość i konieczność używania etui, tego etui, a nie telefonu? Dla mnie coś nieprawdopodobne... Ja wywaliłbym etui.
Prakwice Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 I tak zrobiłem!!!! A temat poruszyłem tylko dlatego by uświadomić niektórym nabywcom etui z zapięciem magnetycznym iż niektóre niezrozumiałe zachowania ich telefonu biorą się z nie odpowiednich akcesoriów do nich nabywanych! I to wszystko w tym temacie. A magnes to nie magnez!! To wszystko przez ten czujnik hala!!! Głowy nie dam, czy czasem nie wyrzucę jeszcze telefonu!!! Hej!!!
Netoper Opublikowano 3 Października 2020 Opublikowano 3 Października 2020 Jakbyś wywalał telefon to daj namiary kiedy i gdzie, bardzo chętnie odbarczę Cię od niepotrzebnych stresów związanych z jego używaniem Jakaś wada w tym etui, albo w całej partii, że albo zbyt mocny magnes, albo jakieś zanieczyszczenia materiałem magnetycznym w samym materiale opakowki.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
witek_77 Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 15 godzin temu, Prakwice napisał: A magnes to nie magnez!! My to wiemy, ale 16 godzin temu, Prakwice napisał: Magnez do badań to magnez ze starego etui tej samej firmy jest to pastylka 10 mm średnica i 1 mm grubości ! dlatego @brawo i ja zwróciliśmy na to uwagę. Bardzo fajne etui z szybką były w HTC i w LG G4. Tutaj to jakby taka dodana na siłę funkcja bez specjalnych akcesoriów do tego. Chociaż ja nie lubię clamshellów to w LG G4 okienko było bardzo fajne i chyba z ponad miesiąc używałem ( to długo)_
Rekomendowane odpowiedzi