Skocz do zawartości

Jak odizolować /fizycznie/ przycisk-dotyk opaski na czas treningu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam sposobu na odizolowanie dotyku opaski. Nie chcę aby dotyk działał przy treningu w basenie. Włożenie ręki do wody, jej wyciąnięcie załącza wyświetlacz pokazując blokadę ekranu zaświecając ekran. Chcę doprowadzić do sytuacji aby dotyk na czas pływania nie działał opaska była ciemna.

Próbowałem zaklejać taśmami dół opaski gdzie jest dotyk-panel załączający ekran, ale przez taśmy izolacyjne dotyk działa!  Przez warstwę gumy też dotyk działa! Testowałem taśmy izolacyjne, bawełniane, poliestrowe, papierowe i wszystkie przekazują dotyk palca lub wody na opaskę zaświecając jej ekran Dopiero naklejenie  na siebie z 5-10 warstw taśmy izolacyjnej wyłącza dotyk. Czy znacie jakiś materiał który przyklejony lub naciągnięty na dół opaski na czas pływania odizoluje dotyk? Musi nie odklejać się w wodzie i najlepiej wielorazowy.

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano (edytowane)

Temat rozwiązany przez kobietę. Podsuneła pomysł z magiczną plasteliną (lub jakiś jej klon, nie magnetyczna wersja, czasem nazywa się też sprytna plastelina) kosztujaca kilka złotych sprzedawana w okrągłych pojemniczkach metalowych mieszczących sie w dłoni w różnych kolorach.

Wystarczy fragment czyli wielkość ziarna grochu. To substancja wygląda na nowoczesny polimer która pod wpływem ciepła rąk zachowuje się jak plastelina, można ją rozciągać, potrafi pełzać (zjeżdżąc) po ścianie bo ma tendencję do plynięcia pod wpływem grawitacji, nie zostawia śladów, odbija się jak piłka  i można ją miętosić na różne sposoby, na youtube widać filmiki z jej udziałem hasło: magiczna plastelina.

Zaklejenie dołu opaski gdzie jest panel dotykowy iloscią wielkości grocha powoduje że opaska nie wzbudza ekranu. Nie reaguje w wodzie (nie załącza ekranu) ale działa w tle zliczając przeplynięte metry, z kolei aby nacisnąć panel nalezy ją odkleić lub spłaszczyć wtedy reaguje. Z powrotem uformowanie grudki grubości kilku mm powoduje że ekran przestaje się włączać. 

Rozwiazałem problem :)

Edytowane przez zagrobelny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...