Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Część. Dziś z xiaomiforsale dotarł do mnie bambusowy Note i od razu mam problem z matrycą. Dolna część ekranu (ok 2 cm) jest ewidentnie pożółkła. Ktoś to może już zgłaszał? Jest szansa, że to jakiś klej, który wyschnie, czy powinienem od razu go reklamować?

Dzięki!

Edytowane przez all999
Opublikowano

Tak ale jest jeszcze test samych kolorów gdzie dotykasz ekranu i testujesz kolorowe plansze. Pkt 13. 

Da się tego zrobić zdjęcie? Bo u mnie tez tak jakby podobnie na minimum podświetlenia ale to tak ma być. 

Aha ale masz wyłączone Wspomaganie czytania? I jakie masz ustawienia kolorów w systemie?

Opublikowano

Wspomaganie czytania wyłączone, kontrast automatyczny, kolory naturalne. Na tych planszach podstawowych trzech kolorów oczywiście nic nie widac, tylko na białym ekranie, ale jednak nie wydaje mi się żeby to było normalne.

Opublikowano

Jeśli to wyraźnie widać to nie jest normalne. Da się dobre zdjęcie zrobić?

Nie bardzo rozumiem. Przecież to nie wyjdzie na zdjęciu...
Opublikowano

Niby czemu...

Pamiętam ludzie robili zdjęcia nawet cienia jakie było fabrycznie w MIUI v5 na dole menu - wtedy myśleli, że to wadliwe ekrany.

Jeśli masz żółty pasek i jest widoczny to da się zrobić zdjęcie.

Opublikowano

Na zdjeciu widać, że dół  ekranu jest jakby w ciemniejszej tonacji ale nie rzuca się to jakoś bardzo w oczy, biorąc pod uwagę to, że ekrany IPS nie maja równo podświetlanych krawędzi. :)
Jakbyście widzieli jakie cuda na ekranie sa w note 4... z jedenj strony wpada w róż z drugiej w żółte i dodatkowo niektóre egzemplarze maja krzywo ekran wstawiony sam mialem takie 2 :)

Kolega Acid moze dodac zjecie swojego ekranu na bialym i szarym tle dla porownania?

Opublikowano

Może ten typ tak ma? Poproś kolegów z Xiaomi Mi Note żeby też wysłali zdjęcia z ustawionym białym tłem, zawsze będzie można porównać. :)

Opublikowano

No chyba zły pomysł...

Strona jest po polsku, płacę w złotówkach, czemu nie miałbym pisać do nich po polsku. Napisałem też po angielsku na FB.

Może ten typ tak ma? Poproś kolegów z Xiaomi Mi Note żeby też wysłali zdjęcia z ustawionym białym tłem, zawsze będzie można porównać. :)

Jeśli tak ma to ja go nie chcę. Każdy ma inny aparat i różne warunki, takie porównania nie są miarodajne.
Opublikowano

Strona jest po polsku

... bo jest przetłumaczona z chińsko/angielskiego

płacę w złotówkach

... bo strona wykrywa IP polskie i konwertuje waluty

czemu nie miałbym pisać do nich po polsku

... bo sklep jest chińsko-czeski :)

Opublikowano

Wszystko to się zgadza poza jednym. Nic mi nie konwertowało, bo płaciłem złotówkami poczcie polskiej:) Jak się z nimi najszybciej skontaktować?

Opublikowano

... heh waluta się pokazuje PLN owszem i masz to wpisane w rachunek/fakturę do paczki. I tak, na poczcie czy przy odbiorze płacisz w złotówkach. Co nie znaczy nigdzie, że po tamtej stronie siedzą piękne Polki na supporcie z którymi można gadać godzinami i o każdej porze.

Najszybciej na FB ale i tak ten telefon musisz najpierw wysłać do mnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dziwna sprawa. W czwartek telefon dotał do docelowego urzędu pocztowego w Brnie i tego samego pojawił się komunikat: Nieudane doręczenie - przesyłka zatrzymana - adresat powiadomiony. Czy nie ma w Polsce serwisu? Wydaje mi się, że widziałem info o serwisie we Wrocławiu? 

Edytowane przez all999
Opublikowano

Dziwna sprawa. W czwartek telefon dotał do docelowego urzędu pocztowego w Brnie i tego samego pojawił się komunikat: Nieudane doręczenie - przesyłka zatrzymana - adresat powiadomiony. Czy nie ma w Polsce serwisu? Wydaje mi się, że widziałem info o serwisie we Wrocławiu?

Trochę pomieszales. Przecież na xfs jest jak byk mapa europy i serwis we Wrocławiu i w Czechach. Wysłałeś do Czech...

Wysłane z MI Note

Opublikowano (edytowane)

Pisałem do nich maila, zero odzewu. Napisałem na fb, odpisali, żeby wysłać telefon do Brna. Zrobiłem to co mi napisali. Czyżby serwis czeski nie miał zamiaru odbierać mojej paczki? Acid, czy Ty prowadzisz ten polski serwis?

Edytowane przez all999
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po 12 dniach Pan Jiri odebrał paczkę z moim telefonem z urzędu pocztowego. Sukces!

zalatany przedsiębiorca :D

Wiesz co będzie dalej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...