BrejSki97 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Hej Wam, Zainstalowałem na Mi 10 (umi) TWRP, potem MIUIPolska. Wszystko zgodnie z instrukcją, ale utknąłem w martwym punkcie, mianowicie.. Po Reboocie telefon ciągle uruchamia się tylko i wyłącznie w TWRP, a jedyną alternatywą jest fastboot. Po podłączeniu po MTP telefon jest "pusty", TWRP wpluł błąd, że nie może zamontować /data. Jakies pomysły?
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jesteś pewien że zrobiłeś format data, a nie wipe data?
BrejSki97 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Ahhh.. racja... Teraz utknąłem na "Failed to mount /system_root (read-only file system). Nie wiem co tu się dzieje.
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Jeśli zrobiłeś format data to telefon powinien móc się odpalić... Jak nie, to wgraj miuipolska od nowa.
BrejSki97 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Właśnie wgrałem - TWRP pokazuje: No OS Installed Robie restart recovery - wchodzi do fastboota... Fastboot reboot z Vol+ uruchomiło TWRP i teraz udało się dopiero zamontować /system_root i nie pluje błędami. Profilaktycznie wykonałem ponownie wipe date/cache oraz format data. Oby teraz się udało - zaktualizuję posta jak uda mi się osiągnąc jakiś efekt Aktualizacja 18:55: w końcu wstał. Totalny kosmos. Pierwszy raz w życiu takie komplikacje, a wałkowałem w przeszłości temat na Mi6 oraz Mi Mix. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez BrejSki97 dodanie informacji o procesie, żeby nie tworzyć nowej odpowiedzi. 1
mrosi Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi