rm1234 Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 Cześć, Mam problem a mianowicie w SMSach w wątku z jednym kontaktem, nie mogę przesuwając palcem dostać się do wiadomości z przed x czasu. Wygląda to na jakiś limit wiadomości w danym wątku. Wie ktoś jak to odblokować żeby wszystkie wiadomości z jedną osobą można było śmiało przeglądać w jednym wątku? pozdrawiam
Bikier Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 Temat był poruszany w wątku ogólnym że jest limit do 50 smsów. Zapewne jest to błąd w miui 12.
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 (edytowane) To błąd w apce SMS Xiaomi. Zgłaszałem im ten problem przez ich apkę, nawet za pośrednictwem (mam nadzieję, że wysłała ID...) osoby "wyżej", ale bez rezultatu do tej pory. Dzisiaj wyszła nowa wersja apki SMS, która również ma ten problem. Na xiaomi.eu poprawiliśmy to sobie we własnym zakresie. Edytowane 29 Lipca 2020 przez Orjon 1
rm1234 Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Opublikowano 29 Lipca 2020 wielkie dzięki za szybkie odpowiedzi! Dokładnie dzisiaj pobrałem na swojego 9T miui 12 i ku mojemu zdziwieniu nie mogłem przeglądnąć wszystkich SMSów. Można wiedzieć w jaki sposób sobie to poprawiliście? jakieś alternatywne aplikacje do obsługi sms?
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 Problem jest wewnątrz apki SMS w kodzie. W skrócie - na ROM-ie chińskim jest podział wiadomości na "zwykłe" i "reklamowe", takiego podziału nie ma na ROM-ie Global, który mamy my. W kodzie istnieje metoda dotycząca włączenia ograniczenia limitu SMS-ów do 50, która z nieznanych powodów jest aktywowana wtedy, gdy oprogramowanie, które mamy, nie obsługuje tego podziału (czyli generalnie wszystkie ROM-y Global). Stąd problem. Wyłączenie tego ograniczenia rozwiązuje cały problem. Poprawioną aplikację podesłałem w jednym z wątków aktualizacji, bodajże 20.6.18, ale bez podmiany głębiej w systemie ta aplikacja nie będzie działać, bo jej normalnie nie zainstalujesz.
mrosi Opublikowano 29 Lipca 2020 Opublikowano 29 Lipca 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi