bazko Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, kilka dni temu zainstalowałem ROM Miui v5 stable i od tego momentu zaczęły się problemy. Niestety, nie mogłem korzystać z Aero2 (po kliknięciu w punkty dostępowe pojawiało się białe pole bez żadnych ustawień). Postanowiłem, że spróbuję na nowo zainstalować ROM. Ściągnąłem plik recovery (stąd s) i zaktualizowałem w mobileuncle. Każda próba wejścia w recovery kończy się niepowodzeniem. Na ekranie pojawia się zbiór pikseli i telefon ponownie się uruchamia. Bardzo proszę o rady. Pozdrawiam! Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez bazko
Acid Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Stare recovery. Poszukaj TWRP w miarę nowego. Wysłane z MI Note
bazko Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Stare recovery. Poszukaj TWRP w miarę nowego. Wysłane z MI Note Dziękuję, że zainteresowałeś się tematem i chcesz pomóc Zainstalowałem wersję TWRP 2.5.0.0 WCDMA i teraz pojawia się czarny obraz przez 2 sekundy i restart telefonu. Zainstalowałem też wersję 2.8.4.0, ale niezbyt rozumiem tego nawiasu i pewnie robię źle. Umieściłem tylko plik recovery.img i odpaliłem przez mobileuncle. Znów czarny obraz i znów telefon włącza się ponownie. Brałem stąd: http://miuipolska.pl/forum/topic/1687-redmi-1-twrp-td-i-wcdma/?hl=twrp+2.7.1.0#entry49448 Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez bazko
Numb Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Możesz spróbować wgrać Recovery przez fastboot. Pobierz paczkę stąd: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979, włącz telefon w trybie fastboot (vol- + power i wybierz opcję fastboot), a następnie w windows wrzuć plik recovery.img na główny katalog dysku C, uruchom wiersz poleceń i wpisz "fastboot flash recovery C:\recovery.img". Jak czegoś nie rozumiesz to pytaj lub pisz pw
ZduneX25 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Musi mieć binarkę fastboota w tym samym katalogu co obraz recovery jak nie ma sdk w path'u albo nie ma wcale.
Rekomendowane odpowiedzi