krzchsob Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Jestem świeżym posiadaczem Mi note 10 lite w wersji global i jestem zawiedziony bateria niby 5260mAh a bateria wytrzymuje półtora dnia przy czym cały czas jest włączone oszczędzanie baterii itp na fb i messneger nie siedzę dużo i też nie gram... jakie macie wyniki dla tego modelu... może coś z moim telefonem jest nie halo.....
zalko Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Nie narzekam, gdybym tak używał jak piszesz to miałbym prawie 3 dni. Ekran ponad 4 h. Wysłane z Mi Note 10 Lite Tapatalk
filipiak79 Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 U mnie jest jeszcze gorzej. Badam to ale nie moge wyciągnąć żadnych wniosków. W nocy czasami mi schodzi po 20procent. I zawsze w tym schemacie zużycia baterii najwięcej ma opcja "inne" a nie ekran. Choć ekran też wciąż wybudzony. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
krzchsob Posted July 7, 2020 Author Posted July 7, 2020 ok wkurzyłem sie i zrobiłem reset do ustawien fabrycznych i jest chyba lepiej. wywaliłem aplikacje dla mnie zbędne itp zobaczymy jak dalej będzie
filipiak79 Posted July 8, 2020 Posted July 8, 2020 Ok. Zbierałem się z tym. Jednak proszę o pomoc. W pierwszym poście będą statystyki nocne. W sumie tylko 4% przy włączonym oszczędzaniu baterii i po ładowaniu zrestartowanie tel. Jednak to najlepszy wynik jaki uzyskalem. I tu pytanie, dlaczego tel jest wciąż wybudzany? I czy takie statystyki są normalne dla tego tel. ? Jedna ogolnie chce używać sleep as android i w tedy jest naprawdę źle. Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka Tu mi zeszło więcej 10% przy włączonym Sleep as Android Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka A tu mój niechlubny rekord 26% też ze Sleep as... Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
pawelt Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Nie wiem czego oczekujesz jak w nocy na pewno jedziesz na sleep as android. przecież to coś jest totalnie aktywne w nocy nagrywa śledzi używa kilka czujników. Ja niestety przy sleep kabelek mam w ładowaniu
filipiak79 Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Oczywiscie, zdaje sobie sprawę że sleep będzie wybudzal telefon. I na te 10 % bym jeszcze nic nie mówił, ale te 26% to zdecydowanie za dużo. Oczywiście mógłbym używać sleep i ładować telefon w nocy, ale w tedy chyba nieco niszczymy sami baterie? Zresztą bez sleep też mi się zdaża, że 10% zejdzie w nocy. Dziwi mnie ta pozycja "inna" w statystykach baterii (której w wiekszosci jest najwięcej). Czy to może być bateria wykorzystana przez: system Android i Kernel jak widnieje w apk gsam battery? I pytanie co to faktycznie znaczy? I z czym się to je ?Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
krzchsob Posted July 9, 2020 Author Posted July 9, 2020 U mnie po resecie do ustawień fabrycznych telefon o niebo lepiej trzyma baterię. Tak więc polecam zrobić taki reset.
Bart3c Posted August 21, 2020 Posted August 21, 2020 Jak u Was wygląda bateria po kilku miesiącach użytkowania? Na początku u mnie było elegancko - przy mojej pracy z telefonem na 2 kartach sim wytrzymywała mi 30-36h na jednym ładowaniu. Po jednej z aktualizacji (zmienił się layout wydajności baterii i panelu sterowania) bateria wytrzymuje max. 24h przy takim samym obciążeniem pracą. W tym momencie 6h po ładowaniu mam -25% więc zapowiada się znowu 24h godziny pracy na jednym ładowaniu).
mickeey_mau5 Posted August 22, 2020 Posted August 22, 2020 19 godzin temu, Bart3c napisał: Jak u Was wygląda bateria po kilku miesiącach użytkowania? Na początku u mnie było elegancko - przy mojej pracy z telefonem na 2 kartach sim wytrzymywała mi 30-36h na jednym ładowaniu. Po jednej z aktualizacji (zmienił się layout wydajności baterii i panelu sterowania) bateria wytrzymuje max. 24h przy takim samym obciążeniem pracą. W tym momencie 6h po ładowaniu mam -25% więc zapowiada się znowu 24h godziny pracy na jednym ładowaniu). Na początku miałem tragedię z baterią, później coś się poprawiło, a obecnie nie przywiązuje do tego większej wagi. Kilka apek w tle, synchronizacja z zegarkiem, Spotify przez bt kilka h. W mieszkaniu słaby zasięg i często gęsto szuka sieci czy przełącza się między LTE, a 3G.
Susek Posted September 23, 2020 Posted September 23, 2020 Baterie pożera według mnie lte. Jeśli nie wyłączam internetu mobilnego i korzystam co chwile z messengera oraz FB, baterię muszę ładować na koniec każdego dnia.
Recommended Posts