Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dłuższego czasu planuję zakup Xiaomi Mi4 w kolorze czarnym. Czy ktoś zna może pewny sklep, w którym można dostać tę wersję? 

Chodzi mi o 16GB WCDMA. 

Będę wczięczny za jakiekolwiek informacje. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czym? Czarny model LTE był i został w Chinach tylko sprzedany. A WCDMA też był i w Polsce ludzie kupili. Ale widać ciężko było im robić ten model to zakończyli sprzedaż.

Wysłane z MI Note

Opublikowano

To taki trochę strzał w stopę, kończąc produkcję czegoś na co jest dużo większy popyt niż na wersję białą.

A skąd takie dane? Ludzie zawsze wypisują tego typu rzeczy, ale to, że na forach itp. często się pojawiają zapytania jeszcze w żaden sposób nie świadczy o popycie.

Opublikowano

A skąd takie dane? Ludzie zawsze wypisują tego typu rzeczy, ale to, że na forach itp. często się pojawiają zapytania jeszcze w żaden sposób nie świadczy o popycie.

Widać to na samym ibuygou i pytaniach ludzi w komentarzach. Inaczej póki co popytu na czarny nie idzie zmierzyć, bo co się pojawi w szczątkowych ilościach to zaraz znika i potem jest tylko niekończący się PreOrder lub Info o braku na magazynie i może będzie, a może nie, tego nikt nie wie. Czyli takie robienie ludzi w..........

Opublikowano

Czym? Czarny model LTE był i został w Chinach tylko sprzedany. A WCDMA też był i w Polsce ludzie kupili. Ale widać ciężko było im robić ten model to zakończyli sprzedaż.

Wysłane z MI Note

Jeżeli zakończyli sprzedaż MI4 Czarny to co powiecie na tą ofertę z Allegro 

http://allegro.pl/mdc-589-xiaomi-mi4-3g-16gb-kolor-czarny-13mpx-pl-i5149491488.html

Ściema ??? zakupie czarny a dostanę biały ???

Mam MI4 Biały , raczej miałem bo żona skonfiskowała  :wink:  i jest z niego bardzo zadowolona a żeby było sprawiedliwie to ja też chce być zadowolony :cool: i chce MI4 Czarny ale nigdzie nie mogę znaleźć "pewnej" oferty kupna

Opublikowano

Lol ale jakie to ma znaczenie czy zakończyli czy nie? Jeśli sklep ma na stanie albo w chinach jeszcze może skombinować to dobrze.

Natomiast ja bym nie brał na allegro. Już wolałbym wziąć biały i nie grymasić z kolorami albo czekać na Mi Note.

Nie lubie takich aukcji jak wszystko je przeklejone żywcem (tu prawie cała strona po angielsku) i nie wiadomo skąd telefon, jaki ma soft i czy w ogóle ma szansę być oryginałem. 

Opublikowano

Podacie jakieś sprawdzone miejsca skąd można zamówić mi4 (z naszym polskim lte) ?

Może być 16gb, może być biały, chcę w końcu go zamówić :P

Opublikowano (edytowane)

http://en.miui.com/thread-57566-1-1.html  :)

482 dla koloru czarnego

150 dla koloru białego. 

Czarny Mi4 wygląda milion razy lepiej i tu nie ma o czym dyskutować, szkoda, że Xiaomi nie postanowiło wyprodukować wersji czarnej ze srebrnym bokiem od wersji white, skoro mieli jakieś problemy z lakierowaniem. Myślę, że taka wersja sprzedawałaby się świetnie. Osobiście myślę, że cena 1300-1350zł za Mi4 jest obecnie zbyt wysoka, ponieważ telefon jest już dosyć leciwy. Jedynym argumentem dla mnie do zakupu w tej cenie byłby właśnie kolor czarny telefonu. 

Wysłane z MI Note

takie moje przemyślenia obserwując jabłka znajomych. Nie zauważyłem jeszcze ajfona w kolorze czarnym   :P

Edytowane przez stereoman
Opublikowano

Tak jak nie ma czarnych macbooków, iMaców, iPadów czy AppleTV...

Taki mają design i tyle. A mimo tego apple kupiło setki milionów klientów na świecie.

Opublikowano

Osobiście myślę, że cena 1300-1350zł za Mi4 jest obecnie zbyt wysoka, ponieważ telefon jest już dosyć leciwy. Jedynym argumentem dla mnie do zakupu w tej cenie byłby właśnie kolor czarny telefonu. 

Cena 1300-1350 za białego Mi4 jest za wysoka, jednak ta sama wersja w kolorze czarnym w tej cenie była by już nie za wysoka. Ciekawe przemyślenia.

Opublikowano (edytowane)

Cena 1300-1350 za białego Mi4 jest za wysoka, jednak ta sama wersja w kolorze czarnym w tej cenie była by już nie za wysoka. Ciekawe przemyślenia.

wyobraź sobie, że byłbym w stanie dopłacić do preferowanego przeze mnie koloru. Tak ciężko to pojąć?

Tak jak nie ma czarnych macbooków, iMaców, iPadów czy AppleTV...

Taki mają design i tyle. A mimo tego apple kupiło setki milionów klientów na świecie.

no i sam sobie odpowiedziałeś czym Xiaomi się upodabnia do Apple  :)

Edytowane przez stereoman
Opublikowano

Ilosc MI4 w kolorze czarnym jest bardzo ograniczona i jest to tylko MI4W 16GB. Jakis czas temu byly one dostepne na szerokim rynku ale obecnie zdobycie tego wariantu jest niemal niemozliwe.

Opublikowano

no i sam sobie odpowiedziałeś czym Xiaomi się upodabnia do Apple  :)

Czym?

- MI3 miał wiele kolorów. Nawet WCDMA był czarny, szary i biały. TD były różnokolorowe

- MI4 biały i czarny 

- MI Note biały i czarny + odmiany z bambusem

- Redmi: wiele kolorów choć nasze WCDMA często szare

- MiPad: w chinach kolorowy

Tak faktycznie bardzo do apple...

Ja zaznaczyłem, że to Apple ma gorzej bo ma jeden kolor.

Xiaomi nie.

A to, że nie możesz sobie kupić MI4 to pech i tyle. Trzeba było wcześniej się załapać.

Opublikowano

szkoda, że Xiaomi nie postanowiło wyprodukować wersji czarnej ze srebrnym bokiem od wersji white, skoro mieli jakieś problemy z lakierowaniem. Myślę, że taka wersja sprzedawałaby się świetnie. 

Popieram, w takiej konfiguracji pewnie by schodziło ich więcej niż białej wersji Mi-4 ;)

A tak to co - pomalowali amelinium na czarno, lakier schodził i "teraz" zakończyli produkcję, gg Xiaomi :D

Opublikowano

Czym?

- MI3 miał wiele kolorów. Nawet WCDMA był czarny, szary i biały. TD były różnokolorowe

- MI4 biały i czarny

- MI Note biały i czarny + odmiany z bambusem

- Redmi: wiele kolorów choć nasze WCDMA często szare

- MiPad: w chinach kolorowy

Tak faktycznie bardzo do apple...

Ja zaznaczyłem, że to Apple ma gorzej bo ma jeden kolor.

Xiaomi nie.

A to, że nie możesz sobie kupić MI4 to pech i tyle. Trzeba było wcześniej się załapać.

Ten różowy minote to był jakiś prank?
Opublikowano

To tylko dla potwierdzenia mojego punktu. To są dane z jednego forum/strony, a nie żadne statystyki handlowe. Już nie wspominając, że jakieś 700 głosów to żadna istotna liczba.

A po co się bawić w statystyki handlowe? Jeśli jest zainteresowanie na jakimś forum, i znaczna większość opowiada się za czarnym, to można przyjąć śmiało - jest to grupa reprezentatywna.

Mam kilku znajomych, którzy mają coś od Xiaomi. Każdy (prócz żony) twierdzi, że jeśli miałby zakupić Mi4 to byłby to czarny.

• Like 1
Opublikowano

"wszyscy moi znajomi chcą kupić ten telefon więc firma źle robi że go nie produkuje"

Nie tak to działa, ale ludzie jakoś nie potrafią tego pojąć

Opublikowano

Mam kilku znajomych, którzy mają coś od Xiaomi. Każdy (prócz żony) twierdzi, że jeśli miałby zakupić Mi4 to byłby to czarny.

Nie tylko Twoich kilku znajomych tak twierdzi , moja żona ma Mi4 Biały , ja też chce MI4 ale nie białe , jak tylko znajdę czarną wersje na 101% zakupie.

Moje koleżanki są za wersją białą , moi koledzy są za wersją czarna.

Wniosek z tego prosty , czarna wersja sprzedawała by się równie dobrze jak i biała.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie, kolor biały dla kobiet, kolor czarny dla mężczyzn.  A z racji tego, że głównie faceci są gadżeciarzami, to myślę, że sprzedaż rozkładała by się właśnie ok. 70% kolor czarny, 30% biały. Dodatkowo według mnie czarny jest bardziej praktyczny, nie widać zabrudzeń i mniejszych zarysowań.

Co dziwne teraz jest do kupienia na oficjalnej stronie mi.com, Mi4 wersja 2GB w kolorze czarnym. Dlaczego nie można ruszyć też produkcji 3GB? Zagadka nie do rozwiązania :P

Acid, pięknie rozpisałeś te wszystkie modele i kolory, ale nie ma co się sprzeczać, skoro sami Chińczycy nazywają firmę jako chiński apple. Patrz - prezentacje Xiaomi.. ;) wiadomo, że zrzynają od Apple i nie ma co się dziwić, bo kasa się zgadza :) Mi4 był/jest flagowcem, stylistyką jest najbardziej zbliżony do iPhone'a, więc dlatego może postawili na kolor biały. 

Nie ma co się o to kłócić, w końcu to tylko telefon ;) Po prostu szkoda, że Xiaomi nie kontroluje potrzeb klientów, ale też w sumie nie muszą tego robić, bo jak widać zarabiają grube miliony na tych produktach, które są dostępne :) 

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...